Fudbaleri Independijente del Valjea (©AFP)
Fudbaleri Independijente del Valjea (©AFP)

Istorija je ispisana u Ekvadoru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 04:10

Independijente del Valje osvojio prvi domaći trofej – titulu šampiona. U revanšu finalu odigrao 1:1 sa Emelekom u Gvajakilu. U prvom meču je slavio sa 3:1. Meč igran u užasnim uslovima

Novi poredak u Ekvadoru. Independijente del Valje jedan od najčudnijih klubova na planeti, pošto je do noćas ima u svom posedu osvojen trofej na međunarodnoj sceni (Kopa Sudamerikanu), ali ne i neki domaći. Međutim, istorija je ispisana. Tim iz Sangolkija, predgrađa Kita, novi je šampion ove južnomeričke države.

U prvom meču finala plej-ofa slavio je protIv velikana Emeleka na svom terenu sa 3:1, a tu prednost je lagano sačuvao u revanšu u Gvajakilu gde je bilo 1:1.

Izabrane vesti

Kada je na startu meča Argentinac Ričard Hernan Šunke doveo Independijente u vođstvo, činilo se da je sve poznato. Domaćin se nije predavao čak i posle promašenig jedanaesterca Rodrigeza. U finišu prvog poluvremena Dikson Arojo je izjednačio i dao nadu ekipi iz Gvajakila da može do titule. U nastavku domaćini su bili boli rival, uputuli ukupno sedam udaraca u okvir gola gostiju, ali nije se menjao rezulltat, pa je Independijente na ekvadorskom tronu. Utakmica je odigrana u užasnim uslovima, na terenu koi je bio natopljen vodom.

Novi šampiona Ekvadora je osvojio Sudamerikanu 2019. godine, dok je 2016. igrao i finale Kopa Libertadores. Tada ga je Atletiko Nasional iz Kolumbije pobedom ukupnim rezultatom 2:1 sprečio da se popne na krov Južne Amerike. Independijente postoji 63 godine, ali je tek 2010. prvi put zaigrao u ekvadorskoj eliti. Došlo je do zaokreta rada u klubu, potpuno su se okrenuli razvoju omladinske škole, za šta je zapravo najbolja nagrada stigla prošle godine, kada je omladinski tim osvojio Kopa Libertadores za mlade.

Emelek je nastavio lošu seriju protiv Independijente. Novog šampiona nije pobedio još od 2018. godine. Od tada su se oni sastali 10 puta, a četiri iputa su remizirali, a Independijente je slavio šest puta.

---------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

EKVADOR 1 - FINALE (REVANŠ)

Ponedeljak

Emelek - Independijente del Valje 1:1 (1:1) (prvi meč: 1:3/



tagovi

Independijente del ValjeEmelekEkvadorEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara