Istorija u Londonu: Antonio prestigao Di Kanija, Vest Hem gleda sa vrha

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 22:51

Sjajna partija Čekićara i trijumf protiv Lestera – 4:1

Lepo će se živeti u istočnom Londonu sutra ujutru. A potom i u sredu, pa i u četvrtak. Sve do nove utakmice Vest Hema. Uzorak mečeva je mali, ali deluje da bi Čekićari ove godine mogli da nastave stazama uspeha, već utabanim prošlogodišnjim radom Dejvida Mojesa. Za Vest Hem i njegove navijače pogled na tabelu nikada nije bio lepši. Dve utakmice, dve pobede i prvo mesto. Uz sve to vrlo dobra partija kojom su pomogli Lesteru da se samoubije. Na kraju je bilo 4:1, uz dodatak da je domaćin mogao da slavi ubedljivije.

Bilo je to veliko veče za Vest Hem i za ofanzivcas Majka Antonija. U finišu kada su Lisice, sa igračem manjem, bezglavo jurišale ka izjednačenju, Antonio se pozicionirao u petercu, okrenuo rivala i stigao do 86. pogotka za Vest Hem u Premijer Ligi. Trenutak za istoriju, pošto je na taj način Antonio prestigao Di Kanija i postao velikan kluba iz istočnog Londona.

Izabrane vesti

Pričaće se o Antoniju, ali su i ostali igrači Vest Hema zaslužili porciju hvalospeva. Za pokazano znanje, kvalitet i osećaj da puste dezorjentisanog rivala da se samoubije. Baš takav je bio Lester ove večeri u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Na kraju je Antonio još jednim golom ceo meč pretvorio u sopstvenu žurku.

Malo toga smo videli iz asortimana ekipe Brendona Rodžersa. Od prvog minuta Vest Hem je delovao svežije, čvršće, organizovanije, spremnije da oseti trenutak za mat. Kao u 26. minutu kada je Vardi prodao loptu, a Vest Hem iskreirao lepu kontru koju je asistencijom završio Benrama, a pogotkom Fornalas.

Sve je pošlo po zlu za Lester kada je Perez bespotrebno dobio crveni karton zbog krvničkog starta. Morao je Rodžers da kombinuje sa igračem manje, ali je takva misija bila osuđena na propast. Vest Hem je bio mašina, Lester skup igrača koji su pravili individulane greške. Kao u 56. minutu kada je turski štoper Sojunču predao loptu u noge Benrami.

Kako je igrao Lester najbolje ilustruje činjenica da je prvi šut ka golu Vest Hema bio pogodak. Delo Tilemansa. Ali i tada nikakve neizvesnosti nije bilo. Vest Hem je napadao, tražio prostor, udarao najslabije tačke rivala. I zaslužio je da sa još dva gola sjajnog Antonia potpiše jako ubedljiv trijumf.

PREMIJER LIGA - 2. KOLO

Subota

Liverpul - Barnli 2:0 (1:0)

/Žota 18, Mane 58/

Aston Vila – Njukasl 2:0 (1:0)

/Ings 45+3, El Gazi 62/

Kristal Palas – Brentfod 0:0

Lids – Everton 2:2 (1:1)

/Klih 41, Rafinja 73 – Kalvert Luin 30, Grej 50/

Mančester Siti – Norič 5:0 (2:0)

/Krul 7 ag, Griliš 22, Laport 64, Sterling 71, Marez 85/

Brajton - Votford 2:0 (2:0)

/Dafi 10, Mopej 41/

Nedelja

Sautempton - Mančester Junajted 1:1 (1:0)

/Fred 30ag - Grinvud 55/

Vulverhempton - Totenhem 0:1 (0:1)

/Ali 9pen/

Arsenal - Čelsi 0:2 (0:2)

/Lukaku 15, Džejms 35/

Ponedeljak

Vest Hem - Lester 4:1 (1:0)

/Fornals 26, Benrama 56, Antonio 80 i 83 - Tilemans/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Said BenramaDejvid Mojes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara