Istorija u Plavu: Jezero preko Koma do Prve lige CG

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 20:07

OFK Titograd preživeo baraž

Dan koji će se dugo pamtiti u Plavu. Jezero je tek drugi put u istoriji uspelo da se plasira u Prvu ligu Crne Gore, pobedom u revanšu baraža nad Komom – 3:1!

Tim sa severa je imao težak zadatak protiv Koma. Podgoričani su prvi meč dobili sa 1:0 i imali su tu prednost u rukama u revanšu. Imali su i iskustvo igranja u eliti, naspram domaćina, koji je samo u sezoni 2008/09 bio prvoligaš.

Izabrane vesti

Ekipa iz Plava je u 43. minutu golom Radenovića anulirala prednost Koma, ali su Podgoričani preko Golubovića u 57. minutu izjednačili i činilo se da je to – to. Da Jezero do još dva gola u pola sata ne može.

Čudo se ipak dogodilo. Drešković je u 71. razgoreo nadu da se može do velikog trijumfa, da bi erupciju oduševljenja izazvao Milačić u 83. minutu kada je pogodio za 3:1. Do kraja se rezultat nije menjao i posle decenije Jezero ide u elitu.

U drugoj utakmici baraža penal drama. Bokelj je imao prednost od 1:0 iz Podgorice, ali je OFK Titograd uspeo da golom Novovića iz penala anulira taj zaostatak. Meč je došao do penala, gde su Romantičari bilo uspešniji i sačuvali prvoligaški status.

Tako je najlošija sezona u poslednjih pet sezona za OFK Titograd ipak imala na kraju srećan kraj. 

CRNA GORA 1 - BARAŽ ZA 1. LIGU (REVANŠ MEČEVI)

Utorak

Jezero - Kom 3:1 (1:0), prvi meč 0:1

/Radenović 43, Drešković 71, Milačić 83 - Golubović 57/

Bokelj - OFK Titograd 0:1 (0:0), prvi meč 1:0

/Novović 63/


tagovi

Crna GoraOFK TitogradBokelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara