Istorijska bruka i igra sa klupskim renomeom! Ajaks ispao iz kupa od četvrtoligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.12.23. | 20:52

Herkules iz Utrehta priredio senzaciju - 3:2

Ozbiljno se igrači Ajaksa ove sezone igraju sa klupskim renomenom. Taman kada je izgledalo da su se Kopljanici konsolidovali i počeli da beleže rezultate u skladu sa kvalitetom, usledila je istorijka bruka u Kupu Holandije. Ekipa Jona van et Šipa u 1/16 finala je eliminisana od četvrtoligaša Herkulesa u Utrehtu sa 2:3 (0:1).

Utakmica se igrala na Utrehtovom Galgenvardu, s obzirom na to da Herkulesov Športpart Vordorp prima svega hiljadu gledalaca. Njegova publika je uspela da popuni jednu bočnu tribinu, pa je ekipa Renea van de Koja imala veliku podršku na putu ka najvećoj pobedi u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Domaćin je iskoristio činjenicu da su gosti na teren izašli sa kombinovanim sastavom. Vodili su na poluvremenu golom Tima Pitersa od 16. minuta, što je nateralo trenera Ajaksa da već na poluvremenu napravi trostrku izmenu, uvede Tahirovića, Martu i Brobija. Ipak, novi šok je usledio u 66. minutu kada je Piters postigao i drugi pogodak za svoj tim.

Ajaks je bedem ispred gola gostiju probio tek u samoj završnici, kada su Brobi i Akpom u razmaku od svega šest minuta anulirali prednost Heraklesa. Kopljenici su potom krenuli i po potpuni preorket, ali je u trećem minutu nadoknade dosuđen prekid pred gostujućim šesnaestercom. Nakon centaršuta nastala je gužva u šesnaestercu Ajaksa, a u njoj se najbolje snašao Mats Grotenberg i postavio konačan rezultat meča.

Herkules ne samo da igra u četvrtom rangu takmičenja, nego se nalazi tek na 10. mestu, sa učinkom od sedam pobeda, sedam poraza i tri remija. Trenutno su mu bliže mesta koja vode u niži rang nego ona koja garantuju promociju u trećeligaško društvo, što samo dodatno uvećava ovaj senzacionalan rezultat koji su ostvarili.









tagovi

AjaksKup Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara