Screenshoot
Screenshoot

Istra "doktorirala" plej-of za opstanak, Orijent otpisan u revanšu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.20. | 13:45

Za klub iz Pule je ovo četvrto doigravanje u poslednjih pet godina, prethodna tri je “preživeo“

Istra je u prvom meču plej-ofa za opstanak u NHL-u pobedom nad Orijentom od 3:0 praktično osigurala učešće u eliti hrvatskog fudbala i naredne sezone, te joj večeras predstoji da samo overi posao protiv istog rivala (20.00). Uspe li u toj nameri, a samo bi neko čudo moglo da mu se ispreči na tom putu, klub iz Pule će opravdati nezvaničnu titulu “šampiona doigravanja za opstanak“, pošto im je ovo već četvrto doigravanje u poslednjih pet godina. Prethodna tri su preživeli, a na dobrom su putu da to učine još jednom.

Sigurno je zeleno-žutima laknulo kada su saznali da naredne sezone plej-ofa neće biti, već će samo poslednjeplasirani ići direktno u niži rang. Još dobrih vesti za Istru stiglo je između dva meča sa Orijentom, pošto su sa klubom ugovore produžili najbolji fudbaler tima Šime Gržan i centralni defanzivac Josip Tomašević. Posle pobede na Kantridi, koja je mogla da bude i ubedljivija – dva gola poništena Istri – teško da i među navijačima Orijenta postoji neko ko veruje da Riječani imaju šanse na Drosini. Međutim, kako to obično biva kada ekipa ima veliku prednost, trener Istre Ivan Prelec poziva na oprez:

Izabrane vesti

"Svesni smo da bilo kakvog opuštanja ne sme i neće biti. Treba da odradimo ovu utakmicu na jednakom nivou po pitanju pristupa i fokusiranosti na terenu. Prednost od 3:0 koju smo ostvarili na Kantridi i neizvesnost vezana za budućnost koja muči dosta igrača kojima ističe ugovor, realne su okolnosti koje nas mogu odmaknuti od onoga što je bitno, a na nama je da to ne dozvolimo. Jedino ćemo tako sezonu završiti onako kako želimo i osigurati ostanak u Prvoj HNL”, zaključio je Prelec.

U domaćoj ekipi neće biti povređenih Einara i Franića, dok zbog kartona pravo nastupa nema Ivančić. Delić je pod znakom pitanja.

Rezultat s Kantride ne ostavlja puno nade, zapravo potpuno je jasno da bi prolazak Orijenta 1919 posle 0:3 u prvoj utakmici predstavljao prvorazrednu senzaciju. No, imaju Crveni dodatnih motiva koji će ih sigurno nositi u revanšu na Drosini.

"Kakav god bio rezultat u prvoj utakmici mi ćemo pokušati da se konsolidujemo i maksimalno spremimo za revanš, te ćemo pokušati da se predstavimo u što boljem svetlu. Videćemo na kraju gde će nas to odvesti. Za njih ove dve utakmice imaju puno veći ulog, ipak oni imaju status prvoligaša i žele da ga zadrže po svaku cenu. Njima su te utakmice puno važnije nego nama, iako smo ih i mi shvatili itekako ozbiljno. I mi želimo u Prvu HNL, ali za razliku od Puljana nismo pod imperativom", rekao je Adrian Liber, talentovani vezista Rijeke na pozajmici u Orijentu.

HRVATSKA 1 - PLEJ-OF ZA OPSTANAK

Sreda

20.00: (1,35) Istra 1961 (4,50) Orijent (8,50) - prva utakmica 3:0


tagovi

Hrvatska 1Istra 1961

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara