Italija preživela dramu u Leverkuzenu i dolazi u Nemačku da brani titulu! Ukrajinci uzaludno tražili penal u nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 22:51

Veliko slavlje selekcije Lučana Spaletija - 0:0

Nije ih bilo na poslednja dva svetska prvenstva, ali će na Evropskom šampionatu bratiti trofej! Italija je uz mnogo muke, posle prave drame u završnici meča u Leverkuzenu, uspela da dođe do velikog boda protiv Ukrajine i plasira se na najveću smotru evropskog fudbala - 0:0.

Selekcija Lučana Spaletija je bila značajno bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali to nije uspela da materijalizuje i kroz rezultat, što joj se umalo osvetilo u nastavku. Ukrajina je dodala gas, imala jednu veliku priliku i nekoliko dobrih situacija, a ekipa Sergeja Rebrova će posebno žaliti za situaciji iz nadoknade utakimice, kada su formalni domaćini smatrali da je Hesus Hil Mansano morao da dosudi jedanaesterac posle duela između Mihajla Mudrika i Brajana Kristantea.

Izabrane vesti

Ovo nije kraj za Ukrajince, koji će imati popravni u baražu za EURO. Potencijalni rivali su Izrael, Bosna i Finska.

Azuri su tokom najvećeg toka utakmice imali situaciju u svojim rukama, a da su imali više sreće i koncentracije u prvom poluvremenu bili bi mnogo rasterećeniji u nastavku. Na početku meča je opasno pretio Kijeza, a na isteku pola časa igre Fratezijev udarac je uspeo da zaustavi odlični Trubin.

Ukrajina nije mnogo pretila, ali je u drugom poluvremenu postala mnogo konkretnija, svesna da samo tako može da stigne do direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo. Sve je moglo da se okrene u korist selekcije Sergeja Rebrova u 66. minutu, kada je u odličnoj šansi bio Mihajlo Mudrik, koji je šutirao sa ivice peterca iskosa sa leve strane, ali mu je na vreme u šut uleteo Đanluiđi Donaruma.

Upravo je Mudrik bio u prvom planu i u trećem minutu nadoknade, kada je srušen u kaznenom prostoru Italijana posle kontakta sa Brajanom Kristanteom, ali se Hesus Hil Mansano nije oglašavao, baš kao ni arbitri iz VAR sobe, pa su Azuri mogli da krenu sa slavljem, dok su Ukrajinci uzaludno opkoljavali španskog arbitra, ali do promene odluke nije došlo.

Prilično uzbudljivo bilo je i u drugoj utakmici grupe C između Severne Makedonije i Engleske (1:1), iako nije imala nikakav rezultatski značaj. Makedonija je vodila golom Enisa Bardija od 41. minuta, pa je Geret Sautgejt na teren u 58. minutu morao da pošalje Harija Kejna, a ovaj je samo minut kasnije prozrokovao izjednačenje svog tima. Jani Atanasov je čuvao sjajnog napadača Bajerna kod prekida koji je izveo Fil Foden, a onda nehotično ramenom poslao centriranu loptu iza leđa nemoćnog Stoleta Dimitrijevskog.

Makedonci su bili blizu da ostvare i treći veliki skalp u poslednje dve godine, pa da nakon Nemačke i Italije sruše i treću evropsku velesilu, ali nažalost nisu uspeli, iako je publika stadion Toše Proeski napustila vrlo zadovoljna.

KVALIFIKACIJE ZA EP, POSLEDNJE KOLO:

GRUPA C:

Severna Makedonija - Engleska 1:1 (1:0)

/Bardi 41 - Atanasov 59

Ukrajina - Italija 0:0




tagovi

Đanluiđi DonarumaLučano SpaletiMihajlo Mudrik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara