Italija u potpunosti dominirala, Mulatjeri oborio Orliće

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.03.23. | 19:58

Rutinska pobeda Azurina u Bačkoj Topoli protiv mlađe selekcije Srbije - 2:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Mnogo posla čeka Gorana Stevanovića ako želi da skocka selekciju i odvede je na predstojeće Evropsko prvenstvo. Nije nedostajalo fudbalerima Srbije želje, borbenosti ili motivacije, ali Italija je pokazala klasu više. Jesu Azurini došli sa starijim igračima i iskusnijim sastavom, ali su u potpunosti nadigrali selekciju Srbije - 2:0.

Izabrane vesti

Ako je sreća pogledala u prvom delu tim Srbije, da na pauzu ode bez primljenog gola, u drugom poluvremenu je promenila stranu i nagradila Italijane. Koliko su bili nadmoćni govori činjenica da su u jednom momentu imali posed lopte preko 70 odsto, odnosno da Orlići u drugih 45 minuta nisu uputili nijedan udarac ka golu rivala. Pored sve statistike i prikazanog, pobeda Italije i nije toliko rezultatski velika koliko je mogla biti po prikazanom.

Junak ekipe selektora Paola Nikolatija je centarfor člana Serije B, Frozinonea, Samuele Mulatjeri. Dva gola, savršen osećaj za prostor i odlična završnica napadača koji je stigao do brojke od tri gola u dresu mlade selekcije sa Apeninskog poluostrva. Mladi napadač je već ove sezone pokazao svoj potencijal jer je postigao deset golova u drugom rangu takmičenja.

Iako Italijani ne blistaju u poslednje vreme, propustili su dva uzastopna Mundijala, mogu mnogo nade da polože u svoje mlade snage. Klasično njima, prikazali su smirenost, pas igru, sigurnost na lopti i veliki posed. Biće zadovoljan selektor Nikolati jer se njegov tim kroz ove mečeve priprema za leto i Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije.

Potpuna dominacija Azurina nagoveštena je već u prvom poluvremenu. Reprezentacija Srbije je tek na momente uspevala da prebaci loptu na protivničku polovinu, pokušavala dugačkim loptama da pronađe napadača Petra Ratkova, uglavnom bez uspeha. Totalna kontrola lopte od strane Italije, koji su vrlo uspešno pravili višak na boku gde su konstatno krilni bekovi Pjeroci i Galo uspevali da dođu do prostora. Tim Gorana Stevanovića bio je u potpunoj defanzivi, povučen ispred svog kaznenog prostora i u niskoj zoni odbrane.

Na sreću po Orliće, nisu uspeli u prvom delu igre da kompenzuju gosti svoju nadmoć i postignu pogodak. Na udaru je najviše bio golman Filip Stanković, koji se istakao sa nekoliko odličnih intervencija. Najveća pretnja po gol golmana Volendama bio je Tomazo Baldanci, fudbaler Empolija, koji je u prvom poluvremenu uputio čak šest udaraca. Srbiju nije pogledala ni sreća, Mićić je morao napolje zbog povrede, pa je debitantski nastup upisao Mitar Ergelaš

Italija je nagrađena golom odmah na startu drugog dela igre. Centaršut sa desne strane Karbonija dočekao je na drugoj stativi pomenuti Mulatjeri i glavom poslao loptu u mrežu.

Odmah je krenulo selekciju Italije nakon gola, novu šansu imao je upravo Karboni, koji je zatresao prečku. Duplirali su Azurini prednost drugim pogotkom na meču Mulatjerija. Ponovo se odlično snašao napadač Italijana, pobegao svojim čuvarima i skrenuo loptu u mrežu. Onako kako to najbolje znaju fudbaleri za Čizme, priveli su meč kraju u nešto mirnijem tempu, stali na loptu i onemogućili Srbiji da napravi bilo kakvu šansu. A mogli su i do ubedljivijeg trijumfa, Espozito je pokušao da zavrne loptu iz slobodnog udarca, ali je ona otišla pored gola.

Poslednju priliku za Italiju propustio je Parizi.

 SRBIJA - ITALIJA 0:2 (0:0)

/Mulatjeri 53, 67/

TSC Arena, Bačka Topola

Gledalaca: 1.000

Sudija: Minaković Nenad (Srbija)

Žuti kartoni: Miladinović (Srbija)

Srbija (4-5-1): Stanković - Rogan, Drezgić, Đurić, Mićić (od 43. Ergelaš) - Mitrović, Stanković (od 62. Knežević), Petković (od 68. Đurasović), Miladinović (od 46. Vasiljević), Lučić (od 62. Mituljikić) - Ratkov (od 90. Hrstić).

Italija (3-5-2): Kaprile (od 86. Sorentino) - Karboni, Viti, Ruđeri – Pjeroci (od 46. Zanoli), Zapeli (od 59. Oristanio), Kasaedi, Espozito, Galo (od 46. Parizi) - Mulatjeri, Baldanci (od 78. Kolombo).


tagovi

Prijateljske utakmiceSrbija U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara