(©Starsport)
(©Starsport)

Italijani “peckali” Milenkovića, on uzvratio: Nema Srbija sreće, već vi što ne možete da budete sa nama u grupi

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 09:29

“Rekao sam im da su oni, a ne mi, u stvari, miljenici fortune”, kaže štoper Srbije

Mesta u avionu za Nemačku su rezervisana, Srbija će posle 24 godine biti učesnik Evropskog prvenstva i prvi put će na kontinentalnoj smotri nastupiti pod tim imenom. Žreb se bliži, tim Dragana Stojkovića biće u četvrtom šeiširu i neće moći na pobednike baraža, Švajcarce i Italijane.

Mimoići će se Orlovi i aktuelni evropski prvaci u grupnoj fazi, a na Apeninskom poluostrvu razočarani su što je tako. Veruju da bi mogli da računaju na sigurnu pobedu i da je Srbija miljenik sreće. Tako ne misli Nikola Milenković.

Izabrane vesti

“Rekli su mi da imamo sreće što nećemo biti u grupi sa njima, odgovorio sam im da su, u stvari, oni miljenici fortune. Nećemo se sastati u grupnoj fazi, videćemo kasnije ako odemo dalje. Drago mi je što će Italija igrati na Evropskom prvenstvu. Aktuelni su prvaci Starog kontinenta, a prethodna dva mundijala bila su manje zanimljiva bez zemlje ogromne fudbalske tradicije”, rekao je Nikola Milenković u razgovoru za Danas.

Što se tiče odlaska na velika takmičenja, sada se može govoriti i o kontinuitetu. Vezana su dva pod Draganom Stojkovićem – Mundijal u Kataru i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

“Velika je stvar što smo posle toliko godina obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu. Vezali smo dva završna turnira i zaista sam ponosan na saigrače i stručni štab zbog svega što smo uradili. Mnogi pričaju da nismo imali najtežu grupu. Tačno je da naša igra nije bila na najvišem nivou, ali u kvalifikacijama rezultat je najbitniji”, poručio je štoper Fjorentine i nastavio:

“Mogli smo da igramo bolje u svim fazama, primali smo jeftine golove. Padala nam je koncentracija, što ne sme da se dešava na tom nivou takmičenja. Činjenica je i da forsiramo napadački stil i da postižemo veliki broj golova. Mi iz odbrane preuzimamo odgovornost za greške, ali cela ekipa učestvuje u defanzivi i ofanzivi. Svi moramo da damo sve od sebe kako bismo kao tim skladno funkcionisali”.

Štoper Srbije stava je da su u kvalifikacijama ključne utakmice bile protiv Crne Gore.

“Izuzetno je važno što smo u drugom meču trijumfovali u Podgorici. U okršaju sa Crnogorcima u Beogradu jednostavno smo morali da pobedimo. Nikad nije lako igrati pod imeprativom. Zahvaljujući timskom duhu smo pobeđivali i kad nismo bili na svom nivou. Bilo je teških perioda u kvalifikacijama, ali zajedništvo nas je odvelo u Nemačku. Piksi i njegov stručni štab činili su sve da nas izoluju od negativne atmosfere koja nas je okruživala. Bitno je da smo sačuvali hemiju između nas igrača”.

Orlovi će se na žrebu naći u četvrtom šeširu, no ne misli Nikola Milenković da je to preterano važno, niti ima želje. Daleko bitnije je šta će Srbija uraditi do Evropskog prvenstva, koliko će unaprediti igru.

“Nije mnogo važno što smo završili u četvrtom šeširu, sve zavisi od nas. Ako budemo igrali kako najbolje umemo, odnosno više za rezultat nego za utisak, možemo da obezbedimo nokaut fazu. Imamo vremena da popravimo mnogo stvari do juna i Evropskog prvenstva. Igraćemo dve utakmice u martu, neke i pre starta šampionata u Nemačkoj”, poručio je Nikola Milenković i istakao da će on i saigrači morti da nauče kako da “zatvaraju” utakmice, jer to je bila boljka u prethodnom periodu:

“U grupnoj fazi važna je svaka utakmica, odnosno i najmanji detalj u njoj. U Kataru smo videli da je na završnom turniru najbitniji rezultat. Možemo d aigramo i ružno, a da ostvarimo uspeh. Dragoceno je da naučimo kako da ‘zatvaramo’ mečeve, da nam se ne desi da ne rešimo u svoju korist praktično već dobijen susret”.



tagovi

Nikola Milenkovićfudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara