Vinćenco Italijano (Reuters)
Vinćenco Italijano (Reuters)

Italijano pecnuo šampiona: Da li žalim što nisam u Napulju? Ne, pobedio sam tamo četiri od pet puta

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 18:44

Trener Fiorentine pun samopouzdanja jer njegov tim posle 8. rundi zauzima visoku četvrtu poziciju i kaska svega četiri boda za liderom Milanom

Reprezentativna pauza je gotova, klupski fudbal ponovo kuca na vrata, a trener Fiorentine, jednog od najprijatnijih iznenađenja starta sezone u Seriji A Vinčenco Italijano, pričao je za italijansku La Stampu. Njegov tim je pauzu dočekao trijumfalno velikim skalpom Napolija podno Vezuva, a već u ponedeljak njegovi momci će protiv Empolija na svom Artemio Frankiju imati priliku da vežu i treću uzastopnu prvenstvenu pobedu.

Kako je Italijano letos bio glavni kandidat Aurelija De Laurentisa za naslednika Lućana Spaletija na klupi Napolija, novinare je zanimalo da li kod trenera Fiorentine postoji kajanje što nije promenio sredinu u Seriji A, odnosno što ne kormilari šampionskim timom... A Italijano je, najblaže rečeno, pecnuo šampiona Italije koji se ozbiljno muči na startu sezone.

Izabrane vesti

"Pobeda u Napulju bila je vrlo važna za samopouzdaje tima. Da li se kajem što nisam u Napoliju. Ne, to je stadion gde sam pobedio četiri od pet puta", rekao je Italijano.

Cilj italijanskog stručnjaka jeste da popravi plasman iz prošle sezone koju je Viola okončala kao osma na tabeli utopivši se u prosek italijanske elite. Kako je krenula, pozicije koje garantuju Evropu deluju kao realan cilj budući da Ljubičasti posle osam kola zauzimaju četvrto mesto sa 17 bodova koliko ima i trećeplasirani Juventus, dok im lider Milan beži za četiri boda.

"Prošle sezone izgubili smo dva finala, sada se ponovo takmičimo na svim frontovima i moraćemo da napravimo izbor. Voleo bih da unapredim prošlogodišnji plasman u prvenstvu", rekao je Italijano, a onda otkrio koji je to bio najkorisniji neuspeh Fiorentine: "Onaj protiv Intera na San Siru kada smo izgubili 4:0. Tog dana smo potpuno pogrešili u pristupu i sprovođenju teorije u praksu. Analizirali smo do detalja šta se dogodilo, a možda je samo čista koincidencija što od tada nismo izgubili utakmicu. Da, porazi će se dogoditi ponovo, ali sumnjam da će biti plod istih grešaka kao protiv Intera."

Gazdi kluba Roku Komisu nije se baš dopao Italijanov blagi tretman prema igračima nakon milanskog debakla.

"Kada sam mu rekao da ću igračima dati tri slobodna dan, čudno me je pogledao, takva ideja delovala mu je kao ludilo. Objasnio sam mu da je odmor deo posla kojim se bavimo i nekako sam ga ubedio. Svi smo mi tragači za rezultatima, razlika je samo u tome kako do njih stižemo", zaključio je Italijano.



tagovi

FjorentinaNapoliVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara