Ivan Obradović pred promocijom u Humskoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 08:13

Levi bek se vraća u Partizan

Ipak je treća bila sreća. Ivan Obradović se vraća u Partizan!

Pokušavali su crno-beli i iskusni levi bek da se dogovore pre godinu i po dana, opipavali puls jedni drugima i ovog leta, a deluje da su konačno sklopili sporazum. Posle 11 godina na pomolu je obnova saradnje između kluba iz Humske i nekadašnjeg reprezentativca. Posao je utanačen, teško da sad nešto može da se izjalovi.

Izabrane vesti

Do preokreta je došlo u petak veče. Partizan je pokazao spremnost da čeka momka iz Obrenovca sve do kraja transfer pijace, strpljenje mu se isplatilo, pozivi koje je dobijao iz inostranstva nisu bili po Obradovićevoj meri, a činjenica da je sedmicama trenirao sa Teleoptikom ukazivala je da bi opet mogao put Topčiderskog brda. Najverovatnije hoće. Koliko u nedelju, trebalo bi Ivan da bude podvrgnut uobičajenim lekarskim pregledima, ako sve bude u redu u ponedeljak će postati peto pojačanje kluba u aktuelnom prelaznom roku.

Ranije su angažovani štoperi Maki Banjak i Dušan Lalatović, desni bek Aleksandar Miljković i napadač Filip Holender, Obradović će potpisati ugovor do juna 2021. i zaoštriti konkurenciju na levom beku, gde je uglavnom igrao Slobodan Urošević, ponekad ga menjao Rajko Brežančić. Imajući u vidu da je Ivan Obradović velika želja novog trenera Aleksandra Stanojevića i da se očekuje da bude prva opcija uz levu aut-liniju realno je da neko iz postojećeg kadra u naredna dva dana napusti klub.

Obradović se vraća posle dokazivanja u tri države i četiri kluba tokom inostrane karijere. Iz Partizana je otišao posle dve duple krune i dva plasmana u Ligu Evrope, pod komandnim palicama Miroslava Đukića i Slaviše Jokanovića predstavljao je jednu od snaga crno-belog tima koji je započeo šestogodišnju vladavinu ovdašnjim fudbalom, što mu je leta 2009. donelo transfer u Saragosu vredan 3.500.000 evra.

U Španiji je ostao četiri godine, međutim, učestali problemi sa povredama kolena sprečili su ga da u potpunosti razvije potencijal. Usledila je selidba na belgijske terene, najpre dve sezone u Mehelenu kao odskočna daska za ugovor sa Anderlehtom (obeštećenje 2.500.000 evra) s kojim je 2017. osvojio titulu. Trenerska vrteška u velikanu iz Brisela dovela je to toga da čas gubi mesto u ekipi, čas se vraća, ali generalno nestabilna situacija u klubu sa stadiona „Konstant van den Štok“ uslovila je rastanak prošlog leta kad se obreo u Legiji iz Varšave. Stigao je u Poljsku na poziv Srbina, Aleksandra Vukovića, međutim, napustio je posle godinu dana bez debija za prvi tim.

Pamte Ivana Obradovića ljubitelji fudbala u Srbiji i po standardnom članstvu u državnom timu (27 utakmica, jedan gol) pod palicom počivšeg Radomira Antića kad je izboren plasman na Mundijal u Južnu Afriku. Ako bi takve igre ponovio u Humskoj, pesma bi se pevala u svlačionici Partizana. Kao nekad...


tagovi

Ivan Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara