Na kup meču sa Partizanom (© MN Press)
Na kup meču sa Partizanom (© MN Press)

Ivan Radovanović okončao igračku i počeo trenersku karijeru

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.12.23. | 13:37

Bivši reprezentativac promovisan u Ubu

Nova godina, novi trener, a zapravo staro lice. U 2024. ubsko Jedinstvo će ući sa već četvrtim šefom stručnog štaba, pošto je na tu funkciju promovisan Ivan Radovanović (35).

Bivši reprezentativac se letos, posle skoro deceniju i po provedenih u italijanskom fudbalu, vratio u Srbiju, prihvatio poziv Nemanje Matića da bude učitelj mlađariji u Mozzart Bet Prvoj ligi, a onda je na predlog rukovodstva kluba odlučio da okonča igračku karijeru i posveti se trenerskoj.

Izabrane vesti

Čak se i na osnovu njegovog uticaja ovakav epilog mogao naslutiti, jer Radovanovićevo igračko i životno iskustvo, kao i činjenica da je fudbalski oblikovan na Apeninima, mogu da budu od dragocene pomogći ekipi. Pre svega joj je potrebna stabilnost, jer je posle samo dva kola nove sezone došlo do rastanka sa Milošem Obradovićem, posle čega se svega četiri utakmice na klupi zadržao Aleksandar Kristić, da bi zatim palicu preuzeo Žarko Jovanović.

Sad će na funkciju popularni Lesa Radovanović, nekada polaznik Partizanove škole, kasnije član Atalante, Pize, Bolonje, Novare, Kjeva, Đenove i Salernitane. Bivši reprezentativac je za državni tim Srbije odigrao deset utakmica, najviše u selektorskom mandatu Siniše Mihajlovića. Skupio je 337 utakmica u Seriji A i logično je da to iskustvo može da mu pomogne na početku nove profesionalne etape.

Na klupi Jedinstva rođeni Obranovčanin će debitovati 24. februara, kad u Ub bude došao Radnički iz Sremske Mitrovice. Posle prvog dela sezone Jedinstvo je peto na tabeli.


tagovi

Jedinstvo UbIvan RadovanovićMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara