Ivanić nije izdržao, Stefan Mitrović u startnoj postavi

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 09:24

Velika promena u Zvezdinom timu uoči 169. večitog derbija

Poslednji trening uoči današnjeg 169. večitog derbija doneo je veliku promenu u startnoj postavi Crvene zvezde. Zbog konstantnih bolova u zadnjoj loži otpao je Mirko Ivanić, a njegovo mesto u sistemu Miloša Milojevića zauzeće, baš kao i u Ivanjici, mladi Stefan Mitrović, saznaje Mozzart Sport.

Od početka prolećnog prvenstva Mirko Ivanić ima problem sa povredom, preskočio je gostovanje u Ivanjici, ali je trenirao u ponedeljak. Bio je to signal da će jedan od najboljih igrača Crvene zvezde biti spreman za okršaj sa crno-belima. Međutim, bolovi su se ponovo javili, a stručni štab Crvene zvezde nije želeo ništa da rizikuje, pre svega zbog velike bodovne prednosti. Kako se može nezvanično čuti, Mirka Ivanića očekuje malo duža pauza i mogao bi da se vrati u tim posle reprezentativne pauze.

Izabrane vesti

Doneta je odluka da se poverenje od starta ukaže krilnom igraču i verovatno momku sa najvećom tržišnom vrednošću u redovima srpskog šampiona, Stefanu Mitroviću. Krilni fudbaler odrastao u Kanadi imao je dobru uvertiru za susret sa Partizanom. Postigao je gol u Ivanjici, imao još nekoliko solidnih pokušaja i dokazao da zaslužuje šansu.

Pod sličnim pritiskom Stefan Mitrović je bio i uoči oktobarskog duela sa Ferencvarošom. Tada je zbog povrede otpao Osman Bukari, a Stefan Mitrović je bio jedan od junaka visoke pobede srpskog šampiona (4:1). Iako je igrao na kontra strani na asistenciju Pešića je postigao drugi gol, bio stalna opasnost za odbranu Fenera. Odličan je bio i u revanšu u Budimpešti kada je posle trka od 50 metara izjednačio rezultat. Imao je još jednu veliku šansu, kada je lopta otišla preko gola.

Od početka sezone Stefan Mitrović je odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova, uz tri asistencije. Imao je sjajan debi na evropskoj sceni, kada se publici na Marakani predstavio pogotkom protiv Pjunika.

Biće ovo prvi start za Stefana Mitrovića u duelima sa Partizanom. U avgustovskom okršaju u Humskoj dobio je šansu u finišu, kada je Crvena zvezda bila u podrđenom položaju. I vrlo lako mogao bi ovo da bude poslednji start momka rođenog 2002. godine u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. Sve je izvesnije da će tokom letnjeg prelaznog roka napustiti Marakanu. Crvena zvezda je kao zamenu već pripremila Pitera Olajinku.

Blaga neizvesnost vladala je i oko učešća Milana Rodića. Iskusnom levom beku je jedan od mlađih saigrača na treningu pao na kuk, ali bi Rodić trebalo da zauzme mesto.

 


tagovi

Stefan MitrovićMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara