Ivica Iliev (Star sport)
Ivica Iliev (Star sport)

Ivica Iliev podneo ostavku! Opet...

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.07.22. | 14:36

Sportski direktor tvrdi da odlazi iz Partizana

Kriza u Partizanu stiže na naplatu, prvi koji je odlučio da digne sidro je sportski direktor Ivica Iliev.

Makar je tako poručio...

Izabrane vesti

Dugogodišnji funkcioner Partizana je danas kratkim saopštenjem na klupskom sajtu informisao javnost i navijače Partizana da se povlači iz kluba. Opet...

„Ovim putem obaveštavam javnost da se povlačim sa mesta sportskog direktora FK Partizan. Želeo bih da zahvalim svim ljudima u klubu na saradnji, profesionalnosti, podršci i borbi u proteklih sedam godina. Period u kojem sam se nalazio na čelu sportskog sektora bio je prožet mnogim uspesima, pobedama, plasmanima u evropska takmičenja, ali je takođe bilo i neuspeha, koji nas nisu omeli na putu da verujemo da će klub na sportskom i organizacionom planu jačati.

Sada je došao trenutak da se povučem iz kluba, iz privatnih razloga. Želim da napomenem da ću u budućnosti biti uz klub, kao navijač, da ću pružati podršku ljudima koji vode klub, kao i igračima za koje verujem da će iskazati kvalitet koji poseduju i na kraju sezone izaći kao pobednici", poručio je Ivica Iliev

Međutim, ovo nije prvi put da Iliev „odlazi“ iz Partizana pod pritiskom slabih rezultata. I do sada je u kriznim vremenima umeo da smiri pritisak i ogorčenje navijača podnošenjem ostavki.

Tako je Iliev i u martu 2019. posle serije očajnih rezultata podneo ostavku.

„Istina je, više nisam sportski direktor Partizana! Žao mi je zbog odlaska Zorana Mirkovića, jer smatram da je odgovornost samo moja i ničija više! Zato i odlazim, jer ne želim da trener, niti bilo ko drugi u Partizanu snosi odgovornost za nešto što je samo moja nadležnost. Želim da se zahvalim predsedniku kluba Miloradu Vučeliću, Upravnom odboru, svim saradnicima, igračima, trenerima, zaposlenima u klubu, a posebno generalnom direktoru Milošu Vazuri, koji nije bio samo moj saradnik, već prijatelj i brat. Ovakav potez je nešto sasvim logično, smatram ga moralnim činom. Normalno je da jednog dana dođe i taj trenutak. Tri i po godine sam obavljao funkciju sportskog direktora, imao sam odrešene ruke i zahvalan sam svima u Partizanu na tome. Stidim se onoga što vidim na terenu, ne mogu sa tim nikako da se pomirim. Neke od tih igrača sam lično doveo, neke nisam doveo, ali sam dozvolio da dođu, a nekima smo produžili ugovore, i to sam takođe dozvolio, a očito to ničim nisu zaslužili“, rekao je tom prilikom Iliev.

Ipak, ispostavilo se da Partizan posle te „ostavke“ Ilieva nije mogao (ili nije želeo) da nađe novog sportskog direktora pa je Iliev nastavio nesmetano da vrši ulogu sportskog direktora. Upravljao je transfer politikom, obavljao prelazne rokove, dovodio igrače i praktično radio sve kao i pre. Napokon, u septembru 2019. je i zvanično objavio da se vraća na funkciju sportskog direktora iako je suštinski dve i po godine kao vršilac dužnosti obavljao isti posao.

Nakon što je Partizan vezao dva remija u prethodna dva kola šampionata, opet su počeli pritisci, a navodno je i trener Ilija Stolica tražio od predsednika Vučelića da smeni Ilieva.


tagovi

Ivica Iliev

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara