(© Star sport)
(© Star sport)

Ivica Tončev: Imamo tri ponude za Štulića, očekujem najveći transfer u istoriji Radničkog

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.01.23. | 12:20

„Najozbiljnije pregovore vodimo sa klubovima iz Belgije, Italije i Portugalije, ali prodaćemo ga samo ako budemo zadovoljni cifrom i ako procenimo da će to biti klub gde će Nikola standardno da igra“, poručio za Mozzart sport prvi čovek niškog kluba

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Fudbaleri Radničkog privode kraju boravak u Turskoj. Ostale su im još u četvrtak i petak dve kontrolne utakmice, protiv Akademije Pandev, odnosno ukrajinskog Metalista, koje teško da mogu da pokvare kompletan utisak koji je u taboru niškog tima više nego zadovoljavajući.

Izabrane vesti

Ocena je odgovornih ljudi u sportskom sektoru Radničkog da je trijumf nad ruskom ekipom Krila Sovjetov (4:1) formalna potvrda odličnog rada u prethodnih šest nedelja, te da je ekipa poprimila rukopis trenera Nenada Lalatovića i da bi nastavak sezone trebalo da donese mnogo bolje rezultate nego što je to bio slučaj jesenas.

Ostaje jedino dilema da li će Radnički baš u ovom sastavu, u kome je igrao u Turskoj, nastupati na proleće, preciznije da li će Nikola Štulić i u narednih šest meseci nositi dres Reala sa Nišave. Klub je odavno namerio da ove zime unovči njegove golove iz prvog dela sezone – postigao ih je 12 u sva tri takmičenja, a deset u Mozzart Bet Superligi, samo jedan manje od vodećih Rikarda i Bojovića; sam Štulić ima veliku želju da karijeru nastavi u inostranstvu, a u međuvremenu je, prošle noći, stao u najprometniji mogući „izlog“. Debitovao je u Los Anđelesu za nacionalni A tim Srbije, nepunih 50 sekundi po ulasku u igru svojom kretnjom i agresivnošću doprineo pogotku Veljka Simića za 2:1, pet minuta kasnije i sam zatresao mrežu Amerikanaca, ali gol nije priznat zbog minimalnog ofsajda.

Još u decembru se pojavila informacija u češkim medijima da je Štulić maltene posvađao Slaviju i Spartu, ali se taj transfer nije realizovao. I sada idu razne priče po fudbalskoj čaršiji, ali uvek postoji oprez gde je tu granica između pregovora i uobičajenog podizanja cene i zato smo kontaktirali Ivicu Tončeva, prvog čoveka Radničkog iz Niša, koji je poslednih dana uz ekipu u Antaliji:

Zainteresovanih ima mnogo, baš mnogo, ali najkonkretnije pregovore vodimo sa klubovima iz Belgije, Italije i Portugalije i te tri ponude bih za sada ocenio kao najozbiljnije. Realizovaćemo ovaj transfer samo ako budemo zadovoljni cifrom, ali i ako procenimo da će to biti sredina gde će Nikola biti standardan i gde će nastaviti fudbalski da se razvija, onako kako je to bio slučaj u prethodnih godinu dana u Nišu. Da ga prodamo samo prodaje radi, pa da se posle šest meseci ili godinu dana stagnacije vrati u srpski fudbal, kao što se to, nažalost, dešava često sa mnogim srpskim igračima, ne pada nam na pamet. Tako gradimo i sopstveni imidž, bitan za neke buduće transfere, tako se nedavno izjasnio i naš Upravni odbor na svojoj sednici“, istakao je Tončev za Mozzart Sport.

Koja je to cifra koja bi zadovoljila rukovodstvo niškog uskoro pa stogodišnjaka, Tončev nije precizirao, ali ističe da to mora biti najveći transfer u istoriji kluba:

Do sada je najveći ’u komadu’ bio transfer Stefana Mitrovića u Crvenu zvezdu za 500.000 evra, ali smo od prodaje Nikole Čumića i Lazara Ranđelovića Olimpijakosu dobili nešto malo više novca, međutim u nekoliko tranši. E, upravo je tu kvaka, želimo da se dogovorimo oko cifre koju bismo odmah dobili, a ne ovo, nude mi ovoliko sad, onoliko kroz rate, pa bonuse. Treba mi matematičar da bismo izračunali koliko će klub da zaradi. Razumem skepsu u jednom delu javnosti, jer i iz drugih klubova idu priče o milionima, pa niko nije prodao nekog svog prvotimca ove zime (Vojvodina mladog Jovana Miloševića Štutgartu za 1.200.000 evra, plus procente od naredne prodaje, prim.aut.), a ovo bi zaista trebalo da bude najzvučniji transfer u srpskom fudbalu u ovom prelaznom roku“, dodao je Tončev.

U sportskom sektoru Radničkog ističu da, ukoliko Štulić ode, imaju spremnu alternativu i fudbalera koga bi angažovali da popuni rupu u špicu.




tagovi

Radnički NišNikola ŠtulićIvica Tončev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara