Radost ES Setifa (©AFP)
Radost ES Setifa (©AFP)

Iz aviona na klupu, pa u polufinale Lige šampiona: Alžirci slave srpskog stratega (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.22. | 02:57

Darko Nović odveo ES Setif među četiri najbolja tima na Crnom kontinentu

Najezda srpskih trenera u alžirske klubove nije slučajnost, jedno lepo iskustvo širom im je otvorilo vrata, a poslednji u nizu čije metode su ekspresno krenule da daju rezultate je Darko Nović. Samo što je stigao u ES Setif, stratega iz Zrenjanina su počeli da kuju u zvezde. 

Darku Noviću nije previše vremena bilo potrebno da namesti ekipu - tek nekoliko treninga sa prvim timom - i ubedi fudbalere ES Setifa da mogu do iznenađenja u Tunisu. Alžrski tim je šokirao Esperans i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona - 1:0 (0:0). 

Izabrane vesti

Prepustio je ES Setif loptu rivalu, čekao je domaćina na polukontre i kontre, i dočekao je jednu takvu situaciju. Zalomio je Raid Renajad čuvara, loptom je podelio odbranu rivala i izbacio Abdelmumenea Đabua u stopostotnu šansu, a alžirski napadač postigao je prvi gol od dolaska u Setif. Kakav trenutak je izabrao...

Zaobišao je Đabu golmana i sproveo loptu u mrežu, a onda je nastupio teži deo zadatka za Novićev tim - odbraniti se narednih 70 minuta. Pogodovalo je ES Setifu to što na afričkom kontinentu u Ligi šampiona nije izbrisano pravilo gola u gostima ostalo je na snazi - u prvom meču nisu padali golovi - pa je Esperans Tunis morao da napravi preokret kako bi otišao u polufinale na megdan Al Ahliju iz Kaira. 

Izdržao je ES Setif pritisak domaćina, niti jedna od 25 udaraca fudbalera Esperansa nije bio precizan i klub Darka Novića izbacio je favorita. Idući zalogaj biće još veći, prolazak egipatskog Al Ahlija, koji je u četvrtfinalu zaustavio Radžu Kazablanku, bio bi ravan senzaciji. 

Nekoliko koraka deli ES Setif od ponavljanja dostignuća iz 1988. i 2014. godine, kada je alžirski klub osvajao Ligu šampiona, i spadao među najjače timove u Africi. Nović je pokazao da su čuda moguća, i potvrdio da je Alžir plodno tle za srpske stručnjake.

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Petak

Esperans Tunis - ES Setif 0:1 (0:1)

/Đabu 21/

Radža Kazablanka - Al Ahli 1:1 (1:1)

/Ngoma 5 - Abdelmonem 44/

Subota

18.00: (1,52) Mamelodi Sandauns (3,60) Petro Atletiko (6,75)

23.55: (1,62) Vidad Kazablanka (3,45) Beluizdad (5,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

ES SetifEsperansAl Ahli KairoRadža KazablankaDarko NovićAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara