Iz Firence poručuju: Barselona spremna da se isprsi za Blekija, ide preko 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 10:59

Štoper Fjorentine na ceni

Troši Nikola Milenković treću sezonu u Firenci, treneri ga čas vide kao štopera, čas kao desnog beka, kako god da se okrene nezamenjih je u startnih 11 Fjorentine i kao takav uspeo je da privuče pažnju ni manje ni više nego – Barselone.

Doduše, ne prvi put, jer se još letos stidljivo pominjalo kako Katalonci drže Blekija na radaru i planiraju da ga angažuju nudeći mu, za početak, ulogu rezerviste, pošto je procena da kraj karijere Đerara Pikea nije blizu, da Samjuel Umtiti kad je zdrav ima zacementirao mesto u odbrani, a da njegov zmeljak Klemon Lengle igra sve bolje. No, Viola u prethodnom prelaznom roku nije želela da proda jednog od svojih dragocenijih igrača, pogotovo što su nove gazde preuzele klub i rešile da prave tim oko mladih igrača, u čijem središtu je nekoliko momaka iz „klase ’97“, kojoj pripada i nekadašnji Partizanov prvotimac, o čemu je nedavno govorio za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Barselona, ipak, ne odustaje tako lako. Nastavila je da prati razvoj Milenkovića i rešila da se vrati po njega, tako da lokalni El Nacione – dnevnik iz Toskane,  dobro upućen u zbivanja na stadionu „Armetio Franki“ – uverava kako bi moglo da se desi da prvak Španije pošalje u januaru konkretnu ponudu. I da se situacija u samoj Firenci promenila u toj meri što gazde ne bi imale ništa protiv da prodaju Nikolu, ukoliko bi dobili zavidno obeštećenje. Letos se pominjalo kako je Barsa spremna da ide do 40.000.000 evra, sad bi verovatno dala i više. Na kraju krajeva, prohtevi Italijana su veći, pošto od transfera Nikole Milenkovića planiraju da dobiju sredstava koja će odmah uložiti u dalje jačanje kadra.

Milenovića ugovor vezuje sa Fjorentinu do leta 2022, međutim, nužda zakon menja i ako Barselona proceni da je prilagodljiv njenom sistemu, a Viola da bi novcem na ime obeštećenja mogla da profitira više nego da ga je ranije poslala u Atletiko Madrid, Inter, Juventus ili Mančester junajted – a svi su se interesovali, pojedini čak i slali ponude u reonu od 40.000.000 evra – posao bi mogao da se realizuje. Naročito ako se Barsa isprsi. Šuška se da je spremna.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara