Žan Filip Kraso (©MN Press)
Žan Filip Kraso (©MN Press)

Iz Moskve stižu signali: Ima nečega između Krasoa i Lokomotive

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 17:30

Ruski mediji povezuju napadača Crvene zvezde sa moskovskim klubom

Početak je bio kao iz snova, ali je u međuvremenu zapelo. Magiju, koju je puštao početkom sezone, Žan Filip Kraso je izgubio. Reprezentativac Obale Slonovač je u 2024. godini bez gola za Crvenu zvezdu, ali i u takvoj formi 26-godišnji fudbaler interesantan je drugim klubovima. Konkretno - moskovskoj Lokomotivi.

Ruski mediji prethodnih dana Krasoa dovode u vezu sa trenutno petoplasiranim klubom tamošnje Premijer lige, koji će na leto pazariti novog napadača, jer je onima koje ima na raspolaganju nezadovoljan.

Izabrane vesti

Nije Lokomotiva neefikasna, zapravo, jedino su CSKA i Zenit postigli više golova od nje u prvenstvu, međutim, za razliku od ostatka ekipe njeni centarfori nisu se vratili sa zimske pauze. Ni Timur Sulejmanov ni Artem Dzjuba nijednom se nisu upisali u strelce tokom prolećnog dela sezone, što je navelo čelnike Lokomotive da se baci u potragu za novim napadačem. A, ona ih, piše Match TV, dovela do Krasoa.

Pomenuti izvor navodi da je moskovski klub obnovio kontakte sa brojnim igračima za koje je bio zainteresovan tokom prethodnih prelaznih rokova, ali i počeo da ispituje nove opcije, među kojima je i reprezentativac Obale Slonovače.

Drugi ruski portal, Čempionat, donosi drugačiju informaciju. Prema tvrdnjama pomenutog medija, Crvena zvezda je Krasoa ponudila Lokomotivi, međutim, trostruki šampion Rusije navodno nije zainteresovan za njegove usluge. Kako bilo, nešto se pak, očigledno, dešava na relaciji klub - igrač.

Kraso je uvodna tri kola Mozzart Bet Superlige postigao pet golova, ali otkako je krajem oktobra došao do sedmog pogotka, više se u prvenstvu nije upisovao u strelce. U međuvremenu je tresao još samo mrežu niškog Radničkog u Kupu Srbije početkom decembra. U 2024. godini uglavnom je šansu dobijao sa klupe, ali je i pored toga Vladan Milojević nedavno izjavio da mnogo očekuje od njega.

"Krasoa smo stavili da prvi put igra zajedno sa malim Urošem (Sremčević prim.aut), želeli smo da prvi put igramo sa dva špica. On ima kvalitet, pokušavamo da mu pronađemo najbolju poziciju. Probali smo ga u Surdulici na desnom boku, danas je bio u špicu. Dete dobro radi, ne mogu ništa da mu kažem. Očekujem mnogo do njega, verujem da će on to nama da vrati", rekao je Vladan Milojević posle trijumfa nad OFK Vršcem u četvrtfinalu Kupa Srbije.


tagovi

Žan Filip KrasoTransferiLokomotiva MoskvaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara