Stefan Čolović i Nikola Antić (©Starsport)
Stefan Čolović i Nikola Antić (©Starsport)

Iz Radničkog u Radnički – Čolović iz Kragujevca u Niš

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 19:12

U sam smiraj prelaznog roka, na Čairu će kompletirati spisak pojačanja iskusnim krilnim napadačem

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Kragujevački i niški Radnički odigrali su pre pet dana sadržajem bogatu utakmicu 20. kola Mozzart Bet Superlige (3:2), pa su ove sedmice sklopili dva transfera. Najpre su Nišlije svom imenjaku pozajmile do kraja sezone rezervnog napadača Pavla Ivelju, a u foto-finišu prelaznog roka u suprotnom smeru krenuo je Stefan Čolović.

Izabrane vesti

Iako za sada nema zvanične potvrde, kako Mozzart Sport saznaje, dosadašnji krilni napadač Radničkog iz Kragujevca, jesenas na nekim utakmicama i kapiten ovog tima, svakako jedan od njegovih najboljih igrača, u nastavku sezone nosiće dres ekipe sa Čaira. On je već neko vreme želja Nišlija, pregovori su ove zime prolazili kroz različite faze, u jednom momentu stigli na korak do potpisa, pa se vratili na početak, ali na kraju je izgleda pronađen način da sve strane budu zadovoljne.

Kada se podvuče crta, biće ovo jedan od ozbiljnijih transfera na relaciji dva srpska superligaška kluba ove zime. Radnički iz Kragujevca će se nekoliko meseci pre isteka Čolovićevog ugovora, prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, zadovoljiti obeštećenjem u iznosu između 40 i 50 hiljada evra. Sam 29-godišnji fudbaler nije otišao u inostranstvo, što mu je bila primarna želja, ali će ipak promeniti sredinu, jer se dosadašnjom zasitio. A niški Radnički dobiće još jedno provereno pojačanje, ukupno deseto ove zime, u grčevitoj borbi za opstanak.

Za razliku od većine igrača pristiglih na Čair u ovom prelaznom roku, Čolović je u prethodnom klubu bio standardan, ali nije prošao kompletne pripreme, pa će i njemu verovatno biti potrebno neko vreme da uhvati pravi ritam. A tog vremena Nišlije nemaju, bodovi su im potrebni ekspresno, već od nedeljne utakmice protiv Javora na Čairu, u koju će ionako ući oslabljene, bez nekoliko povređenih prvotimaca.

Čolović je jesenas postigao dva gola na 15 prvenstvenih utakmica za Kragujevčane. Na Čika Daču je stigao početkom prošle sezone iz Čukaričkog, a u Srbiji je najduže nosio dres novosadskog Proletera. Ima i internacionalno iskustvo, igrao je u nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, a godinu dana proveo je u irskom Dandalku. U mlađim kategorijama trenirao je fudbal i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu.

Radnički će prelazni rok zaokružiti tako što će registrovati i Denisa Stojkovića. Već smo pisali da je mladi vezista, nekadašnja nada Partizana, trenirao sa ekipom na pripremama u Turskoj, borio se i na kraju izborio za ugovor, pa Nišlije i na njega mogu da računaju u nastavku sezone, ali još više u nekoj daljoj perspektivi.




tagovi

Stefan ČolovićRadnički NišRadnički KragujevacMozzart Bet SuperligaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara