Iz Rusije stiže glas: Bane Ivanović u Zvezdi završava karijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.12.19. | 08:00

O takvoj mogućnosti piše ozbiljan medij

Na dan kad je Crvena zvezda saopštila da se rastaje sa Vladanom Milojevićem, te da će na njegovo mesto doći klupska legenda Dejan Stanković, ozbiljni mediji iz Rusije najavljuju i zvučno ime u igračkom kadru na Marakani. Iz Rusije stiže glas: Bane Ivanović bi mogao da karijeru završi u Crvenoj zvezdi! 

S novim stručnim štabom logično je očekivati i neke promene u igračkom kadru na Marakani, a nešto slično spremaju i u Zenitu. O tome u opširnom tekstu za rusku državnu agenciju RIA Novosti piše Sergej Jaremenko i nagoveštava da bi sudbina nekadašnjeg kapitena Srbije mogla da bude vezana za najtrofejniji klub u našoj zemlji. Valja napomenuti da se radi o ozbiljnom mediju, koji se ne bavi spekulacijama u sportu i ne teži senzacionalizmu. Otuda i naša pažnja ovoj informaciji...

Izabrane vesti

Jaramenko je eksplicitno naveo da uprava Zenita planira da rastereti budžet posle ispadanja iz Lige šampiona, mesta osmorice stranaca navodno su "zakucana" i među njima nema imena Branislava Ivanovića...
"Igrači koji će sigurno zauzeti mesta stranaca za narednu sezonu jesu Rakitski, Daglas Santos, Vilmar Barios, Malkom, Drijusi i Serdar Azmun. Branislavu Ivanoviću ističe ugovor za šest meseci i prema glasinama koje se mogu čuti u Sankt Peterburgu novi mu neće biti ponuđen. Bivši srpski kapiten bi karijeru mogao da završi kod kuće, u svojoj zemlji i Crvenoj zvezdi. Prednost ovakvom razvoju situacije daje činjenica da dva kluba imaju istog sponzora", piše Jaramenko.

U tekstu se eksplicitno tvrdi da nije reč o planovima za naredni zimski prelazni rok, već za leto kada će Bane biti slobodan igrač. Tada mu ističe ugovor koji je potpisao pre dve i po godine vredan 3.300.000 evra godišnje. Iako Ivanović narednog februara puni 36 godina, i dalje je nezamenjiv u Zenitu na štoperskoj poziciji. Ove sezone je sa 2.291 minutom na terenu drugi po ukupnoj minutaži u celom timu. Od 30 utakmica Zenita u svom takmičenjima, Ivanović je bio starter na 26. I čak je postigao tri gola. Ipak, na leto je izvestan rastanak. 

Ovo nije prvi put da se Branislav Ivanović dovodi u vezu sa crveno-belima, ali nikada neki ozbiljan mediji kao RIA Novosti nije pisao o toj mogućnosti. Maštu navijača Zvezde sada će verovatno raspaljivati i činjenica da Zvezdan Terzić odlično poznaje Ivanovića, da ga je daleke 2004. iz Srema doveo u OFK Beograd i kasnije prodao u moskovsku Lokomotivu, te da su Bane i Dejan Stanković dugo igrali zajedno u dresu s državnim grbom, odnosno da je baš on nasledio kapitensku traku od Dekija. 

Bane Ivanović nikada nije želeo da otkrije za koga navija. Svojevremeno je kazao:
"Dok ne završim karijeru ne mogu to da otkrijem, samo hoću da poručim da ću uvek ostati navijač reprezentacije Srbije".

Možda neće ni morati ništa da govori. Ukoliko ga u skorijoj budućnosti vidimo u crveno-belom.

Foto: Reuters 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara