Izbacili Legiju, ispali od Zvezde, igrali Ligu Evrope, bauljaju u prvenstvu, a mogu da uzmu Kup

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.19. | 14:33

Spartak iz Trnve se protiv Žiline bori za pehar

Prošle godine uzeli su titulu, a ove ciljaju Kup. Spartak iz Trnave je, posle senzaciinalne eliminacije Legije i kasnijeg neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona (ispao od Crvene zvezde), te ne baš sjajnih izdanja u grupnoj fazi Lige Evrope (nije prošao društvo u kome su bili Fenerbačke, Dinamo Zagreb i Anderleht), rasprodao glavne igrače, baulja u prvenstvu, survao se čak u plej-aut diviziju, na poslednjih osam utakmica ima samo jednu jedinu pobedu, međutim, uprkos katastrofalnim izdanjima ukazala mu se šansa da se opet domogne međunarodne scene.

Uslov je trijumf u finalu državnog kupa, nad Žilinom, u meču koji je na programu od 18 časova na neutralnom terenu u Nitri.
Ovo nam je jedina preostala šansa da se domognemo Evrope. Nismo favoriti, mada gajimo nadu da možemo do pehara. Svi su Trnavi su svesni težine zadatka. Otkako je krenula prolećna sezona akcenat je bio na rezultatima u prvenstvu, ali niko nije mogao ni da pretpostavi da ćemo biti u grupi za opstanak i da ćemo se boriti za očuvanje statusa. Zato je pomalo čudno da se istovremeno borimo i za opstanak i za Evropu, ali tako je“, kaže golman Spartaka iz Trnave Peter Bolek, zimus pristigao iz Treće lige.

Izabrane vesti

Iako u borbii za bodove grca, Spartak je na drugom koloseku ubedljiv, te je do finala stigao tako što je primio jedan jedini gol na sedam utakmica. I to još krajem septembra, u drugom kolu Kupa Slovačke. Poslednja četiri susreta u ovom takmičenju završena su u opsegu 0-2 gola, što ilistruje da je reč o „tvrdoj“ ekipi, u šta su i naši poklonici fudbala mogli da se uvere tokom gostovanja na Marakani.

Na suprotnoj strani je Žilina. I ona igra promenjivo, samo je jednom slavila u poslednjih sedam takmičarskih susreta i to na gostovanju Zemplinu u revanšu polufinala Kupa, kad je posle 1:1 na svom stadionu slavila 2:0. Njena prednost je što je u borbi za bodove neporažena od današnjeg rivala na minulih devet susreta.
Izgubili smo poslednju prvenstvenu utakmicu, međutim, Kup je sasvim drugačije takmičenje. Radujem se finalu. Mlada smo ekipa, ovo je prilika za sve nas da pokažemo kako smo sposobni da se nosimo sa pritiskom i donesemo klubu novi pehar“, rekao je Mihal Škvarka, kapiten Žiline.

Ovo će biti drugi put u istoriji da se Spartak i Žilina sastaju u finalu Kupa. Prethodni dvoboj, u sezoni 1985/86 dobio je tim iz Trnave, 1:0.

FOTO: Star sport


tagovi

Spartak Trnavabet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara