En Nesiri (Reuters)
En Nesiri (Reuters)

Izgleda da se komplikuje Mitrov transfer: Al Hilal daje En Nesiriju 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 13:25

Sevilja voljna da proda glavnog napadača, jer je u dugovima

Jedan Srbin je stigao, pitanje je da li će drugi. Čeka Sergej Milinković Savić reprezentativnog kolegu Aleksandra Mitrovića, samo još ne zna da li će ga zagrliti u znak dobrodošlice u Rijadu, pošto se transfer srpskog špica iskomplikovao. Između napadača Fulama i Al Hilala nema ništa sporno, uslovi saradnje su odavno dogovoreni, ali odbijanje premijerligaša da (zasad) proda najboljeg igrača uticalo je na Saudijce da se “ohlade” i pažnju usmere na druge adrese.

Fulam je odbio dve ponude, poslednju u visini od 45.000.000 evra, a sve to je uticalo na strpljenje najvćeeg kluba Saudijske Arabije. Zato su Arapi krenuli ka alternativnim rešenjima. Deo medija potencira da bi jedno takvo moglo da stigne iz Aston Vile, pošto im se sviđa Oli Votkins, međutim, ugledniji, poput madridskog Asa, uveravaju da Al Hilal želi fudbalera veće reputacije nego što je Englez. Probaće da ga dovede iz Sevilje.

Izabrane vesti

U pitanju je Jusef En Nesiri, koji je opet proigrao u drugom delu minule sezone, pod komandom Hosea Luisa Mendilibara, bio jedan od ključnih fudbalera u pohodu na još jedan pehar Andalužana u Ligi Evrope, nadavo se golova u Primeri i logično je da je tražen. Čelnici Al Hilala računaju na finansijsku krizu Sevilje, pošto je samo nekoliko sedmica posle osvajanja Lige Evrope saopšteno da klub sa stadiona “Ramon Sančes Pishuan” duguje 90.000.000 evra i prinuđen je da prodaje. A još nikog nije.

Iako je mogao. Baš u Saudijsku Arabiju. Odatle su stizale ponude za vezistu Ivana Rakitića, zadnjeg veznog Fernanda i golmana Bona. Svaki put je nešto nedostajalo. U En Nesirijevom slučaju novac je ogroman i za španski klub i za marokanskog golgetera zbog čega je teško poverovati da će je odbiti.

Konkretno: Al Hilal je ponudio Sevilji 45.000.000 evra na ime obeštećenja. Koliko i poslednji put Fulamu za Mitrovića. Samo što su u Londonu odbili, a u Andaluziji bi samo tim poslom rešili polovinu problema u kasi. I sam igrač bi sjajno prošao, jer bi potpisao ugovor na tri godine, vredan 15.000.000 evra sezonske plate.

Al Hilal je najpre angažovao trenera Žorža Žezusa, za njim su stigli štoper Kalidu Kulibali, vezisti Sergej Milinković Savić i Ruben Neveš, te krilni napadač Malkom. Traži se još centralni špic.


tagovi

SeviljaAl HilalAl HilalSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Letnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara