Van der Vart (© Reuters)
Van der Vart (© Reuters)

Izlazim iz studija ako uporedite Vernera i Van Persija: On samo spusti glavu i trči kao konj

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 13:29

Rafael van der Vart potkačio i Ter Štegena

Holandska verzija Radeta Bogdanovića. Kao što nekadašnji napadač govori bez dlake na jeziku gostujući po raznim televizijskim emisijama, tako Rafael van der Vart puca iz svih oružja. U bilo koga i bilo kad. Priča šta misli. Čak i ono što drugi misle, ali se plaše da izgovore.

Nekadašnji ofanzivac je precizan s rečima kao nekad s loptom, pa je komentarišući učinak Tima Vernera na Čelsijevom gostovanju u Sankt Peterburgu izazvao lavinu komenatara. Nemac jeste postigao dva gola i asistirao Romeluu Lukakuu u remiju 3:3 na zatvaranju grupne faze Lige šampiona, međutim, nije ubedio nekadašnjeg asa Ajaksa i Reala da je toliko dobar igrač kakvim pojedinci žele da ga predstave. Posebno ne novinari koji su treći njegov drugi pogodak u Rusiji uporedili sa golovima kakve je nekad postizao Van der Vartov reprezentativni kolega, Robin van Persi.

Izabrane vesti

Ako samo još jednom uporedite Tima Vernera sa Robinom van Persijem, napustiću studio. Iz ovih stopa“, šeretski će Rafael van der Vart.

Pojašnjavajući ulogu nekadašnjeg člana RB Lajpciga istakao je da je dobar igrač, ali da nije opravdao silne milione uložene u njegov potpis.

„On je fudbaler koji vas zapravo sve vreme nervira. Uporedite ga sa Luisom Suarezom, kad mu je lopta u nogama, glava mu je neprestano spuštena. Ja mogu da pričam o tome, jer sam igrao fudbal na visokom nivou. Verner samo spusti glavu i trči kao slepi konj. Takav je bio u Bundesligi, takav je i sad. Sve radi nekako divlje, na slepo, bez širine. Više očekujem od fudbalera za koga je dat ogroman novac. Verner jeste poseban, ali ne daje golove. Sreća njegova da je brz, u suprotnom bi bio samo suv prosek“.

Malo kasnije, kad su mu pokazali snimak projektila Liroja Sanea koji se zario iza leđa Marka Andrea ter Štegen na meču Bajern – Barselona (3:0), samo je uskliknuo.

Video sam golmana koji je odlučio da ne koristi ruke“.

Nije ovo Van der Vartu prvi put da uveseljava javnost dovitljivim komentarima. Primera radi, Hari Megvajer je stalno na tapetu.

Takvih štopera ima u svim amaterksim klubovima Holandije.... Mislim da Megvajer svakog dana kad se vrati kući kaže supruzi: „Ja sam g... od fudbalera, ali dosta zarađujem. Ovi (čelnici Mančester junajteda, op. au) stvarno veruju da sam toliko dobar. Stvarno mislim da nam se svima smeje u lice“.

Potkačio je čak i Lionela Mesija posle nedavnog gostovanja Pari Sen Žermena Mančester Sitiju:

Naravno da su Leo i Kristijano Ronaldo različliti tipovi igrača. Portugalac se bori i pokušava da svoju ekipu podigne na viši nivo, dok se Aregentinac samo šetka terenom. Pomislim nekad: „Čoveče, zar te nije sramota?“ Postao mi je odbojan“.

Ako ništa drugo, Holanđanin je – zabavan.


tagovi

Timo VernerČelsiRafael Van der VartLiga šampiona

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara