Iznenađenje na kraju prelaznog roka: Radnički vratio Nemanju Tomića

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.09.23. | 16:39

Završena šestomesečna misija u Lučanima

Kvartet novajlija koji je Radnički 1923 predstavio tokom jučerašnjeg dana bio je očigledno dimna zavesa za najzvučnije pojačanje Kragujevčana u letnjem prelaznom roku. Nakon šest meseci provedenih u lučanskoj Mladosti, nekadašnji kapiten Crvenih Nemanja Tomić odlučio je da ponovo obuče dres matičnog kluba u kome je prethodno doživeo svoju drugu fudbalsku mladost. Ova vest svakako će obradovati armiju pristalica Radničkog, ali i trenera Dejana Joksimovića, koji je dobio još jednu kvalitetnu opciju u ofanzivnom delu veznog reda.

Tomić je posle dve i po sezone, koliko je nosio dres Radničkog u prethodnom mandatu, tokom zimske pauze odlučio da promeni sredinu i priključi se bivšim saigračima Marku Miriću i Aleksandru Varjačiću u Lučanima. Međutim, tamo se nije baš naigrao, pa je tako za šest meseci koliko je proveo u prestonici trube uspeo da sakupi svega devet nastupa, uz samo jedan postignuti pogodak i to sa bele tačke.

Izabrane vesti

A onda je ovog leta na adresu nekadašnjeg internacionalca stigao poziv matičnog kluba, koji je bilo prosto nemoguće odbiti. Ubrzo je došlo do dogovora o saradnji, pa će se tako iskusni ofanzivac već od utakmice sa Javorom staviti na raspolaganje treneru Dejanu Joksimoviću, koji će tako biti na slatkim mukama, s obzirom da sa Tomićem, Vidosavljevićem, Čolovićem, Đurićem i novajlijom Vižđijem ima vezni red koga se ne bi postideli ni klubovi iz samog superligaškog vrha.

Tomić je tokom svog prethodnog mandata na „Čika Dači“ sakupio 64 nastupa u crvenom dresu, uz 10 postignutih golova. Bio je jedan od ključnih igrača Crvenih u sezoni u kojoj je izboren ulazak u Super ligu, a ne treba zaboraviti da su upravo njegove dve asistencije u prvoj utakmici baraža protiv Železničara iz Pančeva omogućile Kragujevčanima da sačuvaju superligaški status u povratničkoj sezoni.

Nemanja Tomić je, inače, još kao tinejdžer otišao iz rodnog Kragujevca u beogradski Partizan, gde je doživeo punu igračku afirmaciju. Sa crno-belima je osvojio pet titula i dva nacionalna kupa, da bi se nakon toga oprobao u inostranstvu. Igrao je za Genčlerbirligi i Girenspor u Turskoj, kao i za grčku Trikalu, pre nego što se 2018. godine vratio u srpski fudbal, gde je najpre nastupao za Zemun, zatim za Radnički iz Niša i konačno Radnik iz Surdulice, koji je ujedno bio i njegova poslednja stanica pre dolaska na „Čika Daču“ leta 2020. godine.


tagovi

Nemanja TomićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara