Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Iznenađenje na pomolu: Ančeloti bliži ostanku u Realu nego klupi Brazila

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 10:03

Madridski AS tvrdi da je prioritet italijanskog stručnjaka novi ugovor sa Kraljevskim klubom

Posle Svetskog prvenstva u Kataru, gde su ponovo podbacili ispadanjem u četvrtfinalu, Brazilci su smenili Titea i za prviremenog selektora postavili Ramona Menezesa iz reprezentacije igrača do 20 godina. U julu je njegovo mesto preuzeo Fernando Diniz, takođe na određeno vreme pošto je istovremeno saopšteno da će po završetku aktuelne sezone, u junu 2024, na klupu definitivno sesti Karlo Ančeloti.

O dogovoru sa trofejnim strategom javno je govorio predsednik Fudbalskog saveza Brazila, Ednaldo Rodrigez (koji je u međuvremenu podneo ostavku pod pritiskom optužbi za korupciju), rekavši da je trener Fluminensea tu samo da napravi tranziciju za Italijana. I prva zvezda petostrukih svetskih prvaka, Nejmar, zvanično je pričao o Ančelotiju, međutim, madridski AS piše da je odlazak Italijana u Južnu Ameriku daleko od gotovog posla. Štaviše, ugledni list navodi da je iskusni strateg bliži ostanku u Real Madridu.

Izabrane vesti

"Madrid je moj prioritet i ako mi klub ponudi produžetak saradnje, nastavićemo zajedno i sledeće sezone", navodno je Ančeloti poručio Brazilcima.

Značajnu ulogu u donošenju konačne odluke 64-godišnjeg stratega ima njegova porodica, kojoj se po pisanju AS-a Karleto već poverio rečima da novac nije presudan, već poštovanje koje ima u Madridu od Realovih čelnika i navijača, te da će ukoliko bude postojala i najmanja mogućnost za produžetak saradnje on to prihvatiti bez oklevanja.

S obzirom na trenutno stanje stvari, deluje da bi Real mogao uskoro da sedne za pregovarački sto sa svojim trenerom i brzo postigne dogovor o njegovom ostanku do 30. juna 2025. Uprkos odlasku Karima Benzeme i brojnim povredama koje muče tim ove sezone, Madriđani su godinu završili kao prvi na tabeli Primere, dok su u Ligi šampiona kroz grupnu fazu prošli sa maksimalnih šest pobeda u okršajima sa Napolijem, Bragom i Union Berlinom. Tako nešto nije se dogodilo od 2015. godine, kada je na Realovoj klupi takođe sedeo Karlo Ančeloti.

Imajući u vidu da se na današnji dan, 28. decembar, u Španiji obeležava njihova verzija 1. aprila i svetskog dana šale, tamošnji mediji umeju da iskoriste situaciju i plasiraju vesti koje nisu istinite, međutim, tekst objavljen na AS-u ne deluje kao jedan od takvih. U prilog tome ide i napeta situacija u Brazilu posle odlaska predsednika Fudbalskog saveza (CBF) pod pritiskom optužbi za korupciju i nameštene izbore na kojima je pobedio pre godinu i po dana. Brazilcima, čak, preti suspenzija svetske i južnoameričke federacije, FIFA i CONMEBOL u jeku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026, koje se ne odvijaju baš najbolje po Selesao jer Dinizov tim ima tri vezana poraza, a iz šest utakmica sakupio je samo sedam bodova.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridFudbalska reprezentacija Brazila

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara