(©Reuters)
(©Reuters)

Izvela Braga hiljadu i jednog vraga i ugasila vulkan u Berlinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.10.23. | 20:42

Portugalci posle 0:2 došli do pobede golom u 94. minutu

Izvela je Braga svakakvog vraga i kao zeca iz šešira izvukla je pobedu pred skoro 80.000 šokiranih Nemaca u Berlinu.

Sve je bilo spremno za istorijsko slavlje u glavnom gradu Nemačke, pogotovo posle 2:0 Olimpijski stadion je izgledao kao vulkan koji je upravo imao erupciju. A, onda se odnekud, kao u filmu, pojavio otpisani portugalski „junak“ koji je sve ugasio. Pustio hladan tuš.

Izabrane vesti

U jeku totalne ofanzive Nemaca, kada se činilo da gol visi u vazduhu, kada su navijači na vrhovima prstiju i pulsom na gornjoj granici pratili poslednje minute, sevnula je kontra na drugoj polovini terena, a Andre Kastro je našao lopti put do mreže za senzacionalnu pobedu portugalskog tima – 3:2.

Zasluženo ili ne, priča je nevažna. Jer, imao je Union sve u svojim rukama: vođstvo od 2:0 posle pola sata igre, grogiranog protivnika, vulkan na tribinama... Sve je išlo ka tome da upiše prvu, istorijsku pobedu u prvom nastupu u Ligi šampiona. No, možda je presudilo iskustvo Brage, koja svake sezone vozi kroz evropske kupove. Imala je manje šansi, kraći period kada je bila bolja na terenu, imala je možda i sreće u nekim situacijama, a kući nosi sva tri boda. Od 0:2 do 3:2, tu slučajnosti ne može da bude.

Kao što je grmelo sa tribina na početku meča, tako se sve „treslo“ i na terenu od momenta kada je Srđan Jovanović dao znak da utakmica počne. Union Berlin je pritisnuo svih strana, vetar u jedra davali su mu navijači i već u 4. minutu je došao do gola. Gosens je poslao loptu u mrežu, ali srpski tim u VAR sobi je presudio da je tu bio ofsajd.

Trener nemačkog tima Urs Fišer doživljavao je male nervne slomove nakon toga zbog sebičnosti njegovih napadača. Sramno je postupio Berens u 19. minutu, kada je imao Bekera u gol šansi, samog ispred golmana, ali mu nije dodao, već je hteo da pored dvojice štopera Brage sam završi akciju. I nije uspeo.

Odgovor je stigao nekoliko minuta kasnije kada je Beker uradio isto, ali na Fišerovu sreću, njegova egzekucija je bila besprekorna, pored Mateusove noge za vođstvo od 1:0. Surovo je odigrao Union, oduzeo je loptu Portugalcima na ivici svog šesnaesterca i u tri poteza je došao pred gol rivala.

Ista stvar, tropotezni mat, viđena je u 37. minutu, kada je ponovo Beker „izbačen“ u situaciju jedan na jedan sa golmanom i lagano pogodio za 2:0.

Tek posle toga uspela je Braga da pomeri linije, da potisne domaćina na njegovu polovinu, da Bruma uputi dobar šut sa ivice šesnaesterca, a onda da iz slične situacije, samo što je golman odbio pravo na nogu Niakateu, došao je do gola koji je vratio u igru – 2:1.

Drugo poluvreme nije mnogo odmaklo kada je Bruma fantastičnom golom sa distance vratio utakmicu na početak (2:2).

Imao je potom portugalski tim veliku priliku preko Banze za preokret, no odbranio je Renov.

U poslednjih pola sata ponovo golemi pritisak nemačkog tima. Volanda će proganjati promašaj u 70. minutu, kada je sa peterca šutirao pravo u golmana Mateusa, dok je malo potom Beker pogodio samo spoljni deo mreže. Poslednja propala velika šansa bila je u 86. minutu kada je Aronson sa peterca glavom šutirao pored gola.

I onda – potop. Kontra u 94. minutu i Andre Kastro junak kao neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar. A, u Berlinu – muk.


UNION BERLIN - BRAGA 2:3 (2:1)

/Beker 30, 37 - Nijakate 41, Bruma 51, Kastro 90+4/

Berlin

Stadion: Olimpijski stadion

Sudija: Srđan Jovanović (Srbija)

Žuti kartoni: Bonuči, Leite, Juranović (Union), Orta, Banza, Zalazar (Braga)

Crveni karton: Artur Žorž (Braga)

UNION (3-5-2): Renov – Dehi, Bonuči, Leite – Juranović, Haberer (od 81. Aronson), Kral, Tusar (od 63. Lajduni), Gosens (od 86. Rusijon) – Beker, Behrens (od 63. Foland)

BRAGA (4-3-3): Mateus – Mendes (od 86. Kastro), Satči, Nijakate, Borha (od 74. Marin) – Zalazar (od 73. Mutinjo), Orta (od 83. Karvaljo), Al Musrati – Bruma, Banza, Đalo (od 83. Ruiz)

LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Grupa C

Union Berlin - Braga 2:3 (2:1)

/Beker 30, 37 - Nijakate 41, Bruma 51, Kastro 94/

21.00 Napoli - Real Madrid



tagovi

Union BerlinBragaLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara