Stojković (©MN Press)
Stojković (©MN Press)

Izvršni odbor jednoglasno - Dragan Stojković selektor do 2026.

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 11:32

Piksiju potvrđen mandat do narednog Mundijala

Pala je i poslednja prepreka: Dragan Stojković od danas je selektor fudbalske reprezentacije Srbije na period do 2026. godine!

Iako je sve bilo dogovoreno, utanačeno, pa čak i Fudbalski savez Srbije sve potvrdio pre nekoliko dana, poslednja instanca koja je trebalo da pečatira ugovor bio je Izvršni odbor. On je danas zasedao u кući fudbala u Staroj Pazovi, pa iako je u prethodnom periodu bilo šumova da nisu svi za to da Piksi ostane na klupi, na kraju je predlog novog ugovora usvojen jednoglasno, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Ostalo je da se papir samo fizički potpiše, ali sada je definitivno i zvanično da će Stojković voditi “Orlove” i ka Svetskom prvenstvu u SAD, Meksiku i Kanadi 2026. godine.

Najava da će Piksi ostati selektor stigla je još u martu, uoči prijateljskih utakmica sa Rusijom i Kiprom. I Stojković je sam potvrdio da je sve dogovoreno, da je preostalo samo da sve prenese na papir. A, onda je odjednom cela priča utihnula. Kroz fudbalsku čaršiju kružila je priča da su loše igre i rezultati na te dve prijateljske utakmice u martu uticali da se sve odloži na određeno vreme.

Ipak, prepreka je bila jedino tehničke prirode, a sve je završeno kada je stavljan kamen temeljac za Nacionalni stadion. Nakon toga je Stojković otišao na odmor, a kao što je Mozzart Sport najavio, dogovoreno je da ugovor bude potpisan do početka priprema reprezentacije za Evropsko prvenstvo.

Dragan Stojković je prvi selektor još od Ivice Osima koji je vezao dva cela kvalifikaciona ciklusa na klupi reprezentacije, a uspeo je i da poveže nastupe na dva velika takmičenja, što se nije dogodilo od perioda kada je Piksi bio – igrač.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara