Stadion Maksimir (©Reuters)
Stadion Maksimir (©Reuters)

Jakirović uneo varnice u HNL-u: Debi u šampionatu protiv doskorašnjeg tima

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 12:56

Hrvatska 1: Dinamo s novim trenerom večeras (21.05) u Maksimiru protiv Rijeke, a misli usmerene ka Pragu i revanšu sa Spartom

Dinamo i Rijeka su preostali hrvatski klubovi u Evropi. Modri brane u Pragu prednost s Maksimira od 3:1 protiv Sparte u plej-ofu za Ligu Evrope, dok ekipa iz Kvarnera ima aktivnih 1:2 pred revanš s Lilom na svom stadionu.

Misli su ka tim mečevima, ali večeras (21.00) biće vatre na Maksimiru u derbiju šestog kola. Odnosi dva kluba su zahladneli posle odlaska doskorašnjeg trenera Riječana Sergeja Jakirovića u tabor šampiona. Nekadašnji trener Zrinsjkog je preko noći Rijeku zamenio za Zagrebom, a to se nimalo nije dopalo čelnicima kluba s Primorja, pre svega predsedniku Damiru Miškoviću.

Izabrane vesti

Pale su i teške reči, pa je današnji derbi imao zanimljivu predigru. Dinamo čeka rekonstrukcija tima. Otišli su najbolji grači, reprezentativci, golman Dominik Livaković (Fenerbahče) i krilo Luka Ivanušec (Fajenord). I napadač Bruno Petković bi mogao narednih dana da napusti Maksimir. Pominje se Trabzon koji vodi nekadašnji trener Modrih Nenad Bjelica.

21.05: (1,62) Dinamo Zagreb (3,80) Rijeka (5,80)

Jakirović dobro poznaje doskorašnjeg učenika i to bi bio mogao da bude tas na vagu. Bulat i Mišić biće zaduženi za golove kod gostiju.

"Ne znam kako bi Rijeka mogla da me iznenadi kad sam ja slagao taj tim. Rijeka ima ogromni potencijal, dobra je to ekipe, biće puno velikih transfera u budućnosti”, rekao je Jakirović koji će debitovati na klupi novog tima u šampionatu.

Poslednje pojačanje Dinama je Lukas Kačavenda.

"Videćemo u kakvom je stanju. Znam da je izišao iz igre zbog povrede prošle nedjelje, ali lepo je da je potpisao, on je jedan veliki talent. Šteta što ga je ta povreda prikočila, ja mu samo želim zdravlje i verujem da će pokazati kvalitet”, istakao je naslednik Igora Bišćana koji je smenjen posle kraha u Atini u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Umesto Ivanušeca po krilu će da dejstvuje verovatno Luka Stojković, koji je imao odličnu rolu protiv Sparte pre četiiri dana. Nevistić menja na golu Livakovića. Dinamo želi Miareza iz Osijeka i taj transfer bi mogao narednih dana da se realizuje.

Na klupu Rijeke seo je Željko Sopić, doskorašnji strateg Gorice. Na pitanje o pojačanjima, mladi stručnjak je zablistao:

Mesi i Ronaldo, oni su mi prvi na listi želje, ali može i neko drugi”, našalio se novi strateg Rijeke.

Prošle sezone je Dinamo sva četiri meča pobedio Riječane.

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

---------------------

HRVATSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Gorica – Slaven Belupo 2:2 (1:0)

/Endokuz 45+3, 51 – Horha 50, Mioč 54/

Subota

Varaždin – Hajduk 1:2 (1:1)

/Belcar 36 – Krovinović 29, Dajaku 87/

Lokomotiva – Osijek 2:2 (0:1)

/Bubanja 62, Kulenović 90+6 – Caktaš 31, Jugović 90+3/

Nedelja

18.30: (1,80) Istra (3,45) Rudeš (4,20)

21.05: (1,62) Dinamo Zagreb (3,80) Rijeka (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

HNLDinamo ZagrebRijekaHrvatska 1Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara