Mihailo Ristić (Reuters)
Mihailo Ristić (Reuters)

Jamalovi lažnjaci ostavili trag: Ristić oživeo karijeru u Selti, ali ga poterao maler

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 17:19

Povremeni srpski reprezentativac se povredio u meču sa Barselonom i očekuje ga pauza od oko mesec dana

Stigao je Mihailo Ristić u septembru prošle godine iz Benfike u Seltu u transferu vrednom 1.500.000 evra s namerom da revitalizuje karijeru i gotovo momentalo dobio povrenje Rafe Beniteza koji ga je učinio standardnim članom startne postave. Ipak, već drugi put od dolaska u Vigo, srpskog beka poterao je maler. Krajem oktobra i početkom novembra propuštao je utakmice zbog povrede kolena, a tokom duela sa Barselonom od pre tri dana, nastradala mu je zadnja loža leve noge zbog čega ga očekuje pauza od oko mesec dana.

Naime, traga su ostavili driblinzi Lamina Jamala, odnosno lažnjaci supertalentovanog fudbalera Barselone. Pokušavao je 16-godišnji krilni napadač da izbaci iz igre Ristića, tri puta zalamao, ali ga je Srbin uspevao da mu parira brzinom. Ipak, kod trećeg lažnjaka uhvatio se za zadnju ložu, a koji sekund kasnije, nakon što akcija Katalonaca završena Ristić je završio na zemlji i došlo je do prinudne izmene.

Izabrane vesti

Velika šteta, jer je Ristić od dolaska u Španiju pokazao i potvrdio da je sposoban da igra konstantno i kvalitetno na nivou koji iziskuju Lige petice. Iako je 28-godišnjak iz Bijeljine poslednje minute za reprezentaciju Srbije odigrao sredinom 2022. godine, neretko se nalazio na spiskovima Dragana Stojkovića. Igrama u Selti pokazao je da selektor može da računa na njega (možda i za predstojeće evropsko prvesnstvo), ali gotovo izvesno ga neće biti na narednom okupljanu reprezentacije u martu. Srbija 21. marta igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom, a duel sa Kiprom na programu je četiri dana kasnije.

Ristić je od sredine septembra bio u konkurenciji za tim Selte 16 puta, od čega se u devet navrata našao u startnoj postavi, zabeležio dva ulaska sa klupe, na kojoj je ostao pet puta. Prosečno je provodio 69 minuta na terenu po utakmici, uz gotovo šest osvojenih lopti po meču i procenat tačnosti dodavanja od 74,5 odsto. Još nije postigao gol, niti upisao asistenciju, ali je povremeno izvodeći slobodnjake pokazo da njegova levica može da bude prilično opasna.

Ristić već sada ima četiri puta veću minutažu nego što je zabeležio za godinu dana u Benfici. Kao igrač portugalskog velikana na 12 utakmica sakupio se 233 minuta na terenu, dok je u Selti na 11 prvenstvenih i tri nastupa u Kupu zabeležio 1.007 minuta. Startna postava u meču sa Barselonom dovoljo govori o statusu koji ima kod Beniteza.


tagovi

Mihailo RistićSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara