(©Starsport)
(©Starsport)

Jang Bojs u problemu pred gostovanje Zvezde: Iten povredio stopalo, Imeri mora na operaciju

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.11.23. | 10:31

Švajcarski klub primoran da traži alternativne opcije

Utakmica u Bernu zakazana za utorak predstavljaće prekretnicu na međunarodnoj sceni za Jang Bojs i Crvenu zvezdu. Eventualni pobednik susreta 5. kola grupne faze Lige šampiona overio bi mesto u Ligi Evrope i proleće na internacionalnoj sceni, te je jasno da i srpski i švajcarski šampion na susret koji sledi gledaju kao glavni ispit ove jeseni.

(2,40) Cirih (3,45) Jang Bojs (2,90)

Izabrane vesti

Posao Jang Bojsu međutim otežaće kadrovski problemi i izostanak niza igrača. Naime, prema informacijama iz Švajcarske, van stroja je Sedrik Iten, strelac gola iz penala u Beogradu, koji je povredio desno stopalo pa mu sledi pauza od nekoliko nedelja.

Osim švajcarskog napadača, strelca sedam golova u aktuelnoj sezoni, Rafael Viki na raspolaganju neće imati ni Kastriota Imerija i Malika Demea.

Imeri je na treningu u petak obnovio povredu ligamenata kolena koju je zadobio u septembru, te ga očekuje operacija i oko šesmeseci pauze, dok je talentovani Deme povredio butni mišić tokom obaveza sa omladinskom reprezentacijom i predstoji mu oko šest nedelja pauze.

Nedeljama van konkurencije bez povrede je i mladi Poljak Lukaš Lakomi, a kadrovski problemi posebno dolaze do izražaja kada se uzme u obzir da je švajcarskom šampionu nizom pehova značajno skraćena rotacija, a da ga danas očekuje gostovanje Cirihu u okviru prvenstva koje će predstavljati uvertiru u utakmicu sa Crvenom zvezdom.



tagovi

Jang BojsLiga šampionaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara