Jang Bojs (Reuters)
Jang Bojs (Reuters)

Jang Bojsi preživeli novi rolerkoster sa Fradijem i idu u Ligu šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.08.21. | 23:08

Ferencvaroš u četvrtom šeširu na žrebu za Ligu Evrope

Bilo je uzbudljivo pre sedam dana u Bernu, bilo je ludo i večeras u Budimpešti. Posle 180 minuta fudbalske drame, švajcarski prvak je izašao kao pobednik iz duela sa mađarskim šampionom.

Jang Bojs je večeras preživeo pakao Budimpešte, slavio 3:2 u revanšu plej-ofa protiv Ferencvaroša i uz identičnu pobedu 3:2 iz prvog meča se plasirao u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Međutim, dva gola razlike u ukupnom zbiru ne oslikavaju na najbolji način odnos snaga u dvomeču. Ferencvarošu je baš malo falilo da prođe...

Podsetimo opet da je Ferencvaroš pre sedam dana imao igrača više i penal za 2:1 ali ga nije iskoristio. Jang Bojsi su potom dali dva gola i na kraju primili jedan koji je koliko toliko oživeo nade Fradija pred revanš.

Krcat stadion u Budimpešti i preko 20.000 navijača na tribinama su zanemeli večeras posle samo četiri minuta igre kada je Cajsiger bio najviši u skoku posle kornera Sijera i zakucao loptu u mrežu.

A onda je navijanje postalo još jače, a napadi Fradija još žešći. I već u 18. minutu je usledila erupcija oduševljenja. Emmae je prošao po levoj strani, centrirao, golman Fon Balmos loše izboksovao loptu, a liberijski napadač Vingo iskoristio poklon na petercu. Nepunih deset minuta kasnije, opet je ubačaj na peterac bio koban za Švajcarce. Uzuni je izveo korner a Emmae na asistenciju dodao i gol. Fradi je sve okrenuo!

Jang Bojsi su izgubili dva gola prednosti u ukupnom skoru i morali su da napadnu jače. Uradili su to na početku drugog poluvremena i vratilo im se. Elija je lako prošao pored Kovačevića i poslao loptu na peterac gde je dobro postavljen bio Fasnaht i Švajcarci su opet imali rezultat na svojoj strani.

Ferencvaroš je bio potpuno slomljen ali Jang Bojs to nije iskoristio da prelomi utakmicu. U roku od deset minuta su gosti pogodili stativu, domaći ostali sa igračem manje i onda su Švajcarci promašili penal!

Nastavio je Jang Bojs da kontroliše situaciju sa igračem više ali je u 89. minutu golman Fon Balmos morao da spasava jer je Emmae bio nadomak drugog gola. Na kraju su Mađari krenuli na sve ili ništa i primili još jedan gol. Rezervista Mambimbi je doneo Švajcarcima pobedu i plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Ferencvaroš ide u grupnu fazu Lige Evrope i na žrebu će biti smešten u četvrti šešir što znači da je potencijalni rival Crvene zvezde ako srpski šampion overi prolaz u revanšu u Klužu.


U Razgradu je u revanšu bilo 2:1, ukupno 2:3

Gol u prvom, gol u drugom meču plej-of za popunu Lige šampiona!

Fudbal života Veljka Birmančevića, treći pogodak u sedam dana i Malme je uspeo da preskoči Ludogorec i da se domogne grupne faze Lige šampiona. U prvom meču je Malme slavio 2:0, u drugom Ludogorec 2:1 (1:1), tako da je u ukupnom skoru švedski tim uspeo do elitnog takmičenja. Veliki uspeh za Malme i noć koju će Birmančević dugo pamtiti. U poslednje vreme je odradio ogroman posao i za ekipu, ali i za sebe.

Ova lepotica iz slobodnjaka samo je začinila celu priču.

Ludogorec je bolje počeo meč tako što je poveo sa 1:0 posle gola Nedjalkova, potom je Riks dao gol koji je poništen posle gledanja VAR-a, da bi Birmančević u 42. minutu lepoticom od gola poravnao rezultat. Zaista jako dobar pogodak! Dao je gol Ludogorecu u prvom meču, pogodio je i večeras.

Za svoj 11. gol u sezoni, treći ove sedmice!

Taj pogodak nije obeshrabrio Ludogorec koji je želeo da se vrati i proba do preokreta. U 60. minutu dosuđen je jedanaesterac koji je u gol pretvorio Sotiriju, pa je to značilo da domaćem timu nedostaje jedan gol kako bi izborio produžetke.

Zanimljivo je da je Malme posle tog primljenog gola nastavio da igra otvoreno, a Birmančević je zabeležio još jedan odličan šut, ali je tada Kristijan Kahlina bio pribran i uspeo je da odbrani šut srpskog reprezentativca.

Kako je koji minut tekao ka isteku vremena, tako je Ludogorec napadao sve više i više i u nekoliko navrata je bio baš blizu izjednačenja u ukupnom skoru.

Ali, nije uspeo. I zato Birmančevićev Malme ide u Ligu šampiona.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA - PLEJ-OF (REVANŠI)

Utorak

Ferencvaroš - Jang Bojs 2:3 (2:1) /prvi meč 2:3/

/Vingo 18, Mae 27 - Cajsiger 5, Fasnaht 56, Sibašo 72ag/

Ludogorec - Malme 2:1 /prvi meč 0:2/

/Nedjalkov 10, Sotiriju 60pen - Birmančević 42/

PSV - Benfika 0:0 /prvi meč 1:2/

Sreda

21.00: (5.70) Brendbi (4.10) Salcburg (1.58) /prvi meč 1:2/

21.00: (1.43) Dinamo Zagreb (4.50) Šerif (7.50) /prvi meč 0:3/

21.00: (2.75) Šahtjor (3.25) Monako (2.60) /prvi meč 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Jang BojsFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara