Janko Tumbasević (©Starsport)
Janko Tumbasević (©Starsport)

Janko Tumbasević ne ume da izgubi od TSC-a

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 12:34

Mladost iz Lučana kaznila vicešampiona na isti način kao Vest Hem - iz prekida

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Sve je mirisalo na nova tri boda Topolčana. Možda i prepoznatljiv scenario: poveli su izabranici Žarka Lazetića u ranoj fazi utakmice, držali posed, pred kraj stali na loptu... Ali su ipak primili gol. Kada su svi već videli novi minimalac TSC-a u gostima, izdigao se od ostalih veteran fudbalske igre, Janko Tumbasević, i pogodio za ogromno slavlje domaćeg tima.

Izabrane vesti

Lučanci su presrećni sa bodom, vicešampion sigurno ne. Ponovo se mreža TSC-a tresla nakon prekida i ponovo je ekipa ostala bez bodova na takav način. Vest Hem je to uradio dva puta za preokret, Mladost jednom, za bod - 1:1.

Nije remi katastrofa, i dalje je Lazetićev tim uz Partizan jedina neporažena ekipa u Mozzart Bet Superligi, sa tim što će, ako slavi u Kruševcu, Partizan preuzeti poziciju broj jedan. Pre gostovanja u Dragačevu, TSC je na tri meča na strani uzeo devet bodova, bez primljenog gola. Potencijalni razlog za brigu ekipe je i veći broj primljenih golova u poslednje vreme. Posle niza od pet uzastopnih utakmica u kojima je mirovala mreža Veljka Ilića, Železničar iz Pančeva je srušio bedem Topolčana sa tri pogotka, istim brojem je viceprvaka Srbije počastio i Vest Hem.

Gorak ukus duela u Lučanima ostavlja i činjenica da je pobeda bilu jako blizu, ali i to da se u strelce upisao Janko Tumbasević. Dve godine je prekaljeni vezista nosio dres TSC-a, odigrao i onaj istorijski meč protiv rumunskog FCSB (nekadašnja Steaua) u Senti, a prvu meru nekadašnjem klubu je uzeo početkom prošle godine. Tada je bivši reprezentativac Crne Gore sa dva gola (2:0) srušio ekipu Žarka Lazetića, koja nije uspela da se izbori za Evropu na kraju te sezone. U međuvremenu je Tumbasević igrao i za Spartak iz Subotice, da bi se ovog leta vratio još jednom u Dragačevo, jubilarni treći put.

Kada se sve podvuče, Janko Tumbasević je od odlaska iz TSC-a odigrao pet utakmica protiv pomenutog kluba, a izgubio je samo jednu: u avgustu 2021. Usledila su posle toga četiri okršaja sa Topolčanima, gde je defanzivni vezista noseći dresove dva različita tima uspeo da ne doživi poraz, ali i da tri puta pogodi mrežu bivšeg kluba. Subotički Spartak je prošle godine dva puta remizirao sa ekipom Žarka Lazetića, a oba puta je na terenu bio Tumbasević. Lučanci su sem jučerašnjeg remija, slavili prošle zime dok je u njihovim redovima bio rekorder po broju nastupa u Mozzart Bet Superligi.

Imaće stručni štab Topolčana malo vremena za pripremu duela sa Olimpijakosom u četvrtak u drugom kolu Lige Evrope. Grci su demonstrirali nadmoć letos protiv Čukaričkog, sada je na TSC-u da odbrani čast srpskog fudbala. Već nakon toga igra se lokalni derbi sa Spartakom, koji je prethodni put odneo bod iz komšiluka - upravo sa dva gola iz prekida. Ipak, ove godine će Subotičani biti bez svog faktora sreće, Janka Tumbasevića.


tagovi

TSC Bačka TopolaJanko TumbasevićMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara