Janković favorit za novog selektora Kine, pominje se i Piksi

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.02.23. | 15:30

Bivšem strategu Crvene zvezde daju se najveće šanse

Kina na sve načine pokušava da napravi iskorak na reprezentativnom planu i postane sila u Aziji. Dosadašnji rezultati, uz par malih izleta, nisu bili dobri, pa je prošle godine krenula velika reforma, smene u Savezu i na selektorsim mestima.

Smenjen je i selektor A selekcije Li Ksiopang, a vršilac dužnosti postao je nekadašnji strateg Crvene zvezde i mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković. Očekuje se da tamošnji Savez uskoro donese odluku o konačnom rešenju, a prema informacijama kineskih medija Aleksandar Janković je trenutno prvi favorit.

Izabrane vesti

Rođeni Beograđanin je i najlogičniji izbor, pošto je dugo prisutan u kineskom fudbali i poznaje tamošnje prilike. Međutim, jasno je da postoje lobiranja sa svih strana sveta.

Pojedini portali pišu da trenutno FS Kine ima 12 kandidata za novog selektora. Među njima su i neki ljudi skromne biografije kao Hrvat Ferdo Milin. On je bio selektor omladinske selekcije Hrvatske, radio je u Zadru i Šibeniku, ali je i dobro poznato ime u Kini.

Kineski portali pominju i neke zvučna imena. Nama najinteresantnije je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, koji je već radio u najmnogoljudnijoj zemlji sveta kao trener Guangdžoua. Istina, morali bi Kinezi da plate obeštećenje za Stojkovića koji ima ugovor sa FSS do 2024. godine, odnosno kraja sledećeg ciklusa.

Pominju se još Portugalac Paolo Bento, Rumun Kozmin Olariju, Španci Morilja i Jodi. Na listi su i neki Kinezi, ali Aleksandar Janković je prvi favorit.


tagovi

Dragan Stojković PiksiAleksandar JankovicAleksandar Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara