Georgi Hadži (©Reuters)
Georgi Hadži (©Reuters)

Jašiju gori pod nogama, ali se pita Georgi Hadži

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 11:22

Vitorul, koji s klupe predvodi nekadašnja legenda svetskog fudbala, igra odlično u plej-autu. Domaćinima bodovi potrebniji u borbi za opstanak

U plej-ofu rumunskog šampionata, Univerzitatea iz Krajove i Kluž se bore za titulu, a u plej-autu glavnu reč vodi Vitorul, koji s klupe predvodi legenda svetskog fudbala Georgi Hadži. Ekipa iz Konstance je ubedljivo prva u utešnoj grupi sa čak devet bodova prednosti od drugoplasirane Akademike.

Vitorul danas (19.00) ide na noge Poli Jašiju na stadionu Emil Aleksandresku, ekipi koja se grčevito bori za status u rumunskoj eliti. Posle ispadanja iz polufinala kupa od Sepsija, sada je u prvom planu bitka za goli prvoligaški život.

Izabrane vesti

Gosti su kvalitetniji, ali domaćinu gori pod nogama. Bodovi su mu potrebniju kako bi izbegao šestu poziciji koja vodi u plej-aut. Iz Vitorula su demantovali natpise medija da imaju zaraženih fudbalera virusom korona. Klub iz Kostance je saopštio da na novim tesiranjima niko nije bio pozitivan.

Za susret u Jašiju, Hadži neće moći da računa na Kozmina Mateija i Orelijana Čilianua, igrače koji su bili pod sumnjom da su zaraženi virusom korona. Zbog povrede je neizvesno igranje Radua Boboca.

Mreža Vitorula nije se tresla već 270 minuta. Ove sezone ova dva tima su odigrali tri utakmice i sve tri je dobio Vitorul, zanimljivo identičnim rezlultatom – 2:1. Dva puta je slavio u Konstanci, a jednom u Jašiju.

Vitorul mnogo bolje igra na svom terenu. Na gostovanjima nema pobedu već tri kola. Jaši na svom terenu u plej-autu ima po dva trijumfa i poraza. Poli Jaši je poslednji put pobedio ekipu iz Kostance u februaru 2019. godine i to na gostovanju. Bilo je 0:1.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF – 8. KOLO

Petak

Gaz Metan - Astra Đurđu 0:4 (0:1)

/Fatai 38, Radu 49c, Jonica 65, Balaure 74/

Nedelja

Botošani – Univerzitatea Krajova 0:2 (0:0)

/Kalaldau 72 pen, Gustavo 90+4 pen/

ODLOŽENO: FCSB - Kluž



RUMUNIJA 1 - PLEJ-AUT - 10. KOLO

Petak

Akademija - Voluntari 2:1 (1:0)

Hermanstad - Sepsi 2:2 (1:1)

Ponedeljak

19.00 (3,50) Poli Jaši (3,35) Vitorul Kostanca (2,00)

ODLOŽENO: Ćindia Targovište - Dinamo Bukurešt

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaVitorulGeorgi Hadži

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara