Jasna računica u Firenci: Srbin u špicu - pun pogodak!

Vreme čitanja: 1min | čet. 31.03.22. | 20:24

Viola stala u red zainteresovanih klubova za Sašu Kalajdžića

Ausrijski reprezentativac srpskog porekla Saša Kalajdžić jedan je od traženijih napadača na fudbalskom tržištu u poslednjih mesec dana, a razlog za to su zavidan potencijal i vrlo dostupna cena za većinu ozbiljnijih klubova. Šutgart ga je procenio na 20.000.000 evra, a klubovi kao što su Dortmund, Totenhem, Roma, Milan i Torino, dobili su žestoku konkurenciju u Fjorentini.

Još od odlaska Dušana Vlahovića u Juventus, angažovanje špica je označeno kao primarni zadatak na Artemio Frankiju. Prema poslednjim informacijama, ugovor Kšištof Pjontek verovatno neće biti otkupljen od Herte, zapravo moraće ozbiljno da poboljša golgeterski učinak (tri gola na osam utakmica u Seriji A).

Izabrane vesti

Vest o interesovanju Viole objavio je ugledni Kiker. Fjorentina i Štutgart imaju odličnu saradnju još od prošlog leta, kada je Mercedes Benz Arene stigao Niko Gonzales za 23.500.000 evra i pokazao se kao pun pogodak.

Kalajdžića mnogi klubovi vide kao odličnu ivesticiju. Radi se o mladom napadaču, sa specifičnom pojavom, ali i izuzetnim osećajem za gol i igru. Rođen je Beču, a profesionalnu karijeru je započeo u Admiri. U Štutgart je došao na leto 2019. godine za skromnih 1.750.000 evra i pokazao se kao izuzetna investicija popularnih Švaba.

Prošle sezone je eksplodirao i postigao 16 golova u Bundesligi, a na početku ove ga je sputala povreda ramena. Ipak, ponovo se raspucao u poslednja dva meseca, a naposlednje četiri utakmice zabeležio je dva gola i dve asistencije.


tagovi

Saša Kalajdžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara