Jirgen Reber (©MN Press)
Jirgen Reber (©MN Press)

Javio se Jirgen Reber da kaže koju reč o Stevanu Jovetiću

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.12.21. | 17:17

As Herte debitovao kod njega u Partizanu

Dva gola postigao je Stevan Jovetić za Hertu protiv Štutgarta (2:2), odigrao je sjajnu utakmicu i još jednom pokazao da je mogao da ima neuporedivo bolju karijeru da ga nisu povrede uporno pratile.

Oduševljeni su fanovi Herte igrama crnogorskog fudbalera, a bio je to i povod da portal BZ Berlin okrene broj telefona Jirgena Rebera.

Izabrane vesti

Nekadašnji trener Partizana je legenda Herte, šest godina je bio njen trener, doveo je iz druge lige u prvu, a onda u Ligu šampiona. A, još jedna, direktna spona između njega i Jovetića je što je tada 16-ogodišnji napadač crno-belih upravo kod Nemca debitovao za prvi tim Parnog valjka.

I pamti Reber odlično Jovetića...

Prvi put kada sam ga video kako igra, odmah sam se oduševio. Rekao sam prijatelju: „Moramo da ga prebacimo među profesionalce, ovaj momak je zadivljujući“. Za mene je i tada bilo potpuno jasno da će Stevan biti fantastičan, da će biti superstar. I to ne samo kao igrač, nego i kao čovek“, prisetio se Reber.

Nije ni Stevan zaboravio prvog trenera u seniorskom fudbalu.

Jirgen Reber je veoma bitan trener za mene. Kod njega sam stekao prvo profesionalno iskustvo“, istakao je Jovetić.

Prošlo je dosta godina od tada, daleko je Jovetić od tinejdžerskih dana, ali Reber smatra da je pravi dragulj u timu Herte, koji bi mogao da spase klub iz Berlina velikih iskušenja.

U Herti moraju da budu srećni što imaju tako kvalitetnog igrača u timu. Ali i da budu svesni da ne može ni on sve sam. Nadam se da će Jovetić nastaviti ovako još češće, jer ne bih mogao da zamislim Bundesligu bez Herte u njoj“, podvukao je Jirgen Reber. 


 

 

 

 


tagovi

HertaJirgen ReberStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara