Ćavi, Laporta i Deko (©Reuters)
Ćavi, Laporta i Deko (©Reuters)

Jaz između rukovodstva i igrača Barselone, ali i Laporte i Deka

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 10:47

Predsednik bi De Zerbija umesto Ćavija, a sportski direktor Luisa Enrikea

Remi bez golova u Bilbau otvorio je u Barseloni front između klupskog rukovodstva i igračkog kadra, piše Mundo Deportivo. Još po završetku susreta sa Atletikom, Ćavi je zamerio ekipi na nedostatku ambicije. Nešto kasnije je trener Barselone na konferenciji za medije preformulisao svoje reči i rekao da igrači nisu pokazali dovoljnu želju i veru u pobedu kojom bi na najbolji način iskoristili poraze Real Madrida i Đirone da se vrate u šampionsku trku.

Iako je Ćavi probao da malo ublaži kritiku upućenu igračima, katalonski list piše da klupsko rukovodstvo nema nameru to da čini i da su Đoan Laporta i njegovi saradnici ozbiljno razočarani nakon gostovanja u Baskiji. Posebno im bode oči to što je Atletik Bilbao zbog povreda i umora igrao u kombinovanom sastavu, samo tri dana nakon susreta sa Atletiko Madridom u revanšu polufinala Kupa kralja (3:0).

Izabrane vesti

S druge strane, fudbaleri Barselone navodno su razočarani najavljenim odlaskom Ćavija sa klupe i postavljaju kontrapitanje rukovodstvu koje se odnosi na planove i ambicije u budućnosti.

Jasno je, svi problemi unutar kluba biće ostavljeni po strani ukoliko Barselona 12. marta remi iz Napulja (1:1) pretvori u plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Kako stvari stoje, moraće Katalonci u tu bitku bez Frenkija de Jonga i Pedrija, ali nada da se dvojica vezista oporave za duel sa Napolijem i dalje postoji.

A, kada je reč o temi "broj jedan" vezanoj za Barselonu, odnosno Ćavijevom nasledniku, po pisanju Katalonaca, ovaj put Sporta, i tu postoje nesuglasice. Uz ranije pominjane Nemce: Flika, Tuhela i Nagelsmana, navodno bi Laporta želeo da angažuje Roberta De Zerbija, dok se sportski direktor Deko zalaže za povratak Luisa Enrikea.

Predsednikova želja deluje kao realnija, pošto je Italijana sa Brajtonove klupe preporučio Pep Gvardiola, što bi moglo da doprinese njegovoj odluci da pored drugih ponuda (pominju se Bajern, Liverpul i Mančester Junajted) izabere Katalonce, dok je Luis Enrike tek na početku novog projekta u Pari Sen Žermenu pa, za razliku od nekoliko njegovih prethodnika, eventualni neuspeh u Ligi šampiona ne bi trebalo da mu zaljulja stolicu na kojoj trenutno sedi.

Sport, takođe, ističe da je Laportin prvi pik još odavno Julijan Nagelsman, s tim da situaciju nemačkog selektora komplikuje predstojeće Evropsko prvenstvo zbog kog ne bi mogao da počne sa radom pre sredine jula. Nemački strateg je zapao za oko Laporti još na početku svoje karijere, kada je vodio Hofenhajm, ali njegov plan bio da se razvija u Nemačkoj.

Možda je došlo vreme da se Nagelsman oproba i u inostranstvu, mada ne deluje da su velike šanse za tako nešto. Posebno ne kada je u pitanju finansijski limitirana Barselona, te je izvesnije da će Katalonci morati da potraže rešenje na drugom mestu. De Zerbi deluje kao dostupan, ali ima još mnogo do kraja sezone i Ćavijevog odlaska, te je vrlo moguće i da se pojave neka nova imena u priči.


tagovi

BarselonaĆaviĐoan LaportaDeko

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara