Gabrijel Veron (Reuters)
Gabrijel Veron (Reuters)

Jedan beg Verona vratio Palmeiras na čelo Brazileiraa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.22. | 03:27

Supertalentovani tinejdžer postigao jedini gol na meču protiv Kujabe

Tim projektovan da treći put zaredom osvoji pehar Kopa Libertadores štucao je u poslednje vreme. Što zbog eliminacije od Sao Paula u osmini finala Kupa Brazila, tako i zbog činjenice da je u prvenstvu vezao tri utakmice bez trijumfa. Ali vratio se Palmeiras na pobenički kolosek. Da je bilo ubedljivo, nije, ali osvajanju tri boda se u zube ne gleda. Jedan beg supertalentovanog tinejdžera Gabrijela Verona bio je dovoljan Verdauu da kao domaćin sruši Kujabu u 17. kolu Serije A - 1:0 i vrati se na čelo tabele koje mu je pre manje od dva dana oduzeo Atletiko Mineiro.

Statistički gledano najubojitiji napad brazilske elite je nastavio da se muči. Vezao je dva meča bez postignutog gola, a noćas je samo jednom opepelio. Realizacija slaba imajući u vidu da su izabranici Abela Fereire čak osam puta slali loptu u okvir gola rivala. Jeste golman Valter bio poprilično nadahnut među statitvama Kujabe kao i van gol linije, ali ukoliko želi treći vezani naslov prvaka južnoameričke Lige šampiona, Palmeiras će morati ozbiljno da poradi na egzekuciji jer ga već u četvrtfinalu čeka dvomeč sa Atletiko Mineirom.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme na Alijanc Parku proteklo je bez golova, ali u uvodnim minutima nastavka Palmeiras je pronašao ono što je tražio. Jedna lopta Danila prošla je kroz ogroman prostor koji su između sebe ostavili Žoakim Pereira i Alan, a Gabrijel Veron savršeno pogodio slabijom, levom nogom i pokazao zašto slovi za jednog od većih bisera Verdaa. Igrao se 49. minut.

Iako je Kujaba imala aktivan rezultat u redovima domaćina nije bilo razloga za strepnju. Odbrana je, naročito u drugom delu, sjajno odradila posao državši napadače rivala poprilično daleko od svog gola. To je rezultirao činjenicom da Kujaba nije uspela da uputi udarac u okvir tokom drugih 45 minuta, dok je u prvom poluvremenu to učinila samo jednom.

Do kraja meseca lidera Brazileiraa očekuju tri utakmice kao uvertira za pomenuto četvrtfinale Libertadoresa početkom avgusta. Prva protiv Amerike Mineiro, pre okršaja sa Internasionalom, odnosno Searom.

BRAZIL 1 – 17. KOLO

Subota

Atletiko PR – Internasional 0:0

Avai - Santos 1:0 (1:0)

/Bisoli 10/

Flamengo - Kuritiba 2:0 (2:0)

/Enrike 13, Dijego 22/

Nedelja

Seara - Korintijans 3:1 (2:1)

/Pačeko 28, Vinja 33, Kleber 76 - Gedes 4/

Žuventud - Gojas 0:0

Sao Paulo – Fluminense 2:2 (2:1)

/Lusijano 34, Patrik 42 – Andre 25, Manoel 64/

Atletiko GO – Fortaleza 0:1 (0:0)

/Mojzes 74/

Botafogo – Atletiko Mineiro 0:1 (0:0)

/Zaračo 55/

Amerika Mineiro - Bragantino 0:3 (0:3)

/Alerandro 2, 7, Sorizo 41/

Utorak

Palmeiras - Kujaba 1:0 (0:0)

/Veron 49/

***kvote su podložne promenama



tagovi

PalmeirasKujabaGabrijel VeronBrazilska Serija ABrazileirao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara