Jedan Mudrik je dovoljan da sruši celu Francusku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 22:47

Ukrajina napravila iznenađenje u posle preokreta savladala mladu selekciju Francuske – 3:1

Mogli su u kvalitet mlade reprezentacije Ukrajine da se uvere i članovi selekcije Srbije prethodnih godina. Zemlja zahvaćena ratom je bila favorit iz senke na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope mladih selekcija, a takvu konstataciju opravdali su večerašnjim trijumfom u četvrtfinalu protiv Francuske – 3:1.

Galski Petlovi su bili možda i prvi favoriti turnira u Rumuniji i Gruziji. Igrali su impresivno i u preliminarnoj fazi, ali su naleteli na vanserijski talenat Mihajla Mudrika. I pored velikog uspona u karijeri, važne uloge u A timu i timu Čelsija, Mudrik je smogao snage da brani boje mlade selekcije.

Izabrane vesti

Pokazao je patriotizam na delu, a večeras protiv Francuske i čistu klasu. Da, reći će neko da je junak Ukrajine, koja će u polufinalu igrati sa Španijom, dvostruki strelac Heoril Sudakov. Napadač Šahtjora iz Donjecka je postigao dva gola, ali je sve iskreirao Mudrik.

Demonstrirao je kao mnogo puta magičnu brzinu, kao u situaciju kada ga je oborio neoprezni Kalulu za lčist jedanesterac. A potom i talenat, kada je iz ugla terena video prostor u koji utrčava Sudakov. Bila je to asistencija turnira i konačan preokret Ukrajine.

Zaslužilisu to Ukrajici, jer se nisu predali pred atletski moćnim Francuzima. Nisu hteli da podignu ruke u znak predaje   ni kada je Rajan Šerki u 19. minutu doneo Trikolorima vođstvo. Sve se do kraja poluvremena pitao Mudrik i asistirao Sudakovu za dva gola.

Vrlo zanmiljivo je bilo u nastavku. Francuska je pritiskala, Ukrajina je želela da iskoristi višak prostora na protivničkoj polovini. Imali su sreće Ukrajinci nekoliko puta, spašavao ih je i VAR posle gola Vahija. Odgovor je usledio brzo. Samo što je ulogu Mudrika preuzeo Bondarenko. Lepo se oslobodio čuvara u šesnestercu i potom bocnuo loptu za konačan uspeh Ukrajine.


tagovi

Mihajlo Mudrik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara