Javor/Šambli
Javor/Šambli

Jedan od najboljih strelaca Superlige potpisao za francuskog drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 20:12

Nikola Petković zvanično je novi igrač Šamblija i potpisao je na tri godine

Nikola Petković, najbolji strelac Javora i uz Lukića i Silađija najbolji strelac Linglong Superlige Srbije, karijeru će nastaviti u francuskom drugoligašu, Šambliju, zvanično je objavio Javor. Potpisao je ugovor na tri godine.

Petković je tako krunisao sjajnu sezonu inostranim transferom. Otišao je u klub koji ima ambicije da u narednoj sezoni izbori plasman u Ligu 1. 

Izabrane vesti

"Takve ambicije kluba privukle su i igrača i naš klub, tako su sve tri strane prezadovoljne ugovorenim transferom", ističe Javor na svom zvaničnom sajtu.

Petkovića je sportski sektor Javora uočio u Srpskoj ligi, a transfer u Ivanjicu označio je potpunu afirmaciju i sazrevanje ovog momka, koji je za dve i po sezone u dresu Javor Matisa na 78 utakmica postigao 39 golova i 13 puta asistirao saigračima za pogodak. 

Prošle sezone je bio drugi strelac Prve lige Srbije, iza saigrača Ivana Markovića, dok je ove takmičarske godine i u višem rangu nastavio u istom ritmu i sa 16 pogodaka podelio prvo mesto na listi najboljih strelaca Linglong Super lige. Petković je bio i najbolji strelac četvrte lige Srbije, potom i Srpske lige, nakon čega je prešao u Javor.

Treba istaći da je u ovoj sezoni Petković postigao makar jedan pogodak protiv sedam od osam prvoplasiranih ekipa u ligi (Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, TSC, Čukarički, Spartak, Voždovac).

Njegov novi klub osnovan je 1989. godine i završio je prethodnu sezonu na deobi 9. mesta sa Grenoblom. Inače, Petković je igrač za kog se zimus interesovao Partizan.



tagovi

Nikola Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara