Luis Boa Morte ljut na Unaja Emerija (©Reuters)
Luis Boa Morte ljut na Unaja Emerija (©Reuters)

Jedan od prvih Vengerovih potpisa u Arsenalu preuzima Gvineju Bisao

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 10:33

Luis Boa Morte napušta Fulam po završetku sezone i postaje selektor Divljih pasa

Nekadašnji reprezentativac Portugalije i aktuelni pomoćnik trenera Marka Silve u Fulamu Luis Boa Morte, predstojećeg leta zvanično preuzima poziciju selektora reprezentacije Gvineje Bisao. Četrdesetšestogodišnji Portugalac staće na čelo tima, drugi put u karijeri, jer je prethodno predvodio niželigaša Sintrense u domovini. Sa selekcijom Divljih pasa je parafirao trogodišnju saradnju.

Boa Morte je uz Silvu od 2019. godine, kada je radio u Evertonu, a od 2021. mu asistira u Fulamu. Prethodno je radio u mladom timu Sportinga, zatim u skauting odeljenju Arsenala od 2015. do 2017, na čelu pomenutog Sintrensea, potom i rezervnog tima Portimonensea.

Izabrane vesti

Sa selekcijom Gvineje Bisao boriće se za odlazak na Svetsko prvenstvo 2026, a trenutno je reprezentacija trećeplasirana u Grupi A kvalifikacija sa četiri boda posle dva kola. Rivali u grupi su joj Egipat, Burkina Faso, Sijera Leone, Etiopija i Džibuti, a samo najbolji ide direktno na Mundijal, dok drugoplasiranom ostaju dodatne šanse kroz baraž.

Tokom igračke karijere Luis Boa Morte je najdublji trag ostavio u Fulamu, gde je proveo sedam sezona, i kasnije Vest Hemu. Inače, Boa Morte je debitovao u engleskom fudbalu u dresu Arsenala pošto je bio jedno od prvih pojačanja Arsena Vengera, pridruživši se Tobdžijama za oko dva miliona evra iz lisabonskog Sportinga. Za nacionalni tim Portugalije nastupao je 28 puta, uz jedan pogodak.



tagovi

Luis Boa MorteFulamreprezentacija Gvineje Bisao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara