FOTO AFP: Slavlje igrača Valensije
FOTO AFP: Slavlje igrača Valensije

Jedini način da Valensija pobedi: Majstorija premijerligaškog pojačanja za trijumf posle mesec i po (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 21:39

Prvencem Serhija Kanosa Slepi miševi slomili Rajo na Valjekasu

Fudbaleri Valensije ove jeseni predstavljaju simbol za promenljive igre. U pojedinim utakmicama tim Rubena Barahe izgledao je kao ozbiljna ekipa, poput dominantne partije u pobedi nad Atletiko Madridom 3:0, a nekada se činilo da je zreo za ponovnu borbu za opstanak i sezoni nalik prethodnoj.

Kalendarsku godinu posrnuli velikan okončaće u koliko-toliko pozitivnom raspoloženju, pošto je nakon velikog boda protiv Barselone pre nekoliko dana trijumfovao na gostovanju Rajo Valjekanu 1:0 (0:0), a duel siromašan velikim prilikama rešio je Serhi Kanos prvim pogotkom u dresu Valensije. Desnokrilni igrač stigao je prethodnog leta iz Brentfoda za obeštećenje od svega 250.000 evra, a sada je majstorskim udarcem sa oko 15 metara savladao makedonskog golmana Stoleta Dimitrijevskog i trasirao put Slepim Miševima ka prvom trijumfu u La Ligi nakon mesec i po dana.

Izabrane vesti

Oba tima nadala su se završetku mučnog perioda, budući da ekipa Fransiska Rodrigesa nije trijumfovala u prvenstvenom meču još duže od večerašnjeg rivala. Od 22. oktobra i slavlja protiv Las Palmasa Rajo nije pobedio u Primeri, a po prikazanom u prvom poluvremenu činilo se da je bliži osvajanju tri boda. Pretio je domaćin udarcima Isija Palazona i Florijana Ležena, ali je Valensija držala nulu što zahvaljujući Giorgiju Mamardašviliju, što manjkom prisebnosti francuskog defanzivca prilikom pokušaja u 25. minutu.

Kao i mnogo puta od početka sezone baš je teško bilo zamisliti da će Valensija zablistati nekom uigranom akcijom i tako staviti protivnika pred svršen čin. Kada već tako nije mogla, uspela je da rivala iznenadi neočekivanom bombom Kanosa i tako kupi bar još neko vreme na klupi za igračku legendu kluba Barahu. Imao je Rajo značajno veći posed lopte do zavšetka utakmice, ali konkretnih prilika nije bilo. U poslednjim trenucima stigao je i da pocrveni portugalski desni bek iz redova gostiju Tijeri Koreja. Vredi istaći da je Valensiji ovo prva gostujuća pobeda u La ligi još od 11. avgusta, pa je uzeći u obzir i taj podatak još i dobro što je na sredini tabele.

Bio je ovo poslednji meč za oba tima pred dvonedelju pauzu, a Valensija će naredni duel odigrati drugog januara protiv Viljareala. Rajo će niz bez pobede probati da konačno okonča gostovanjem Hetefau istog dana.

ŠPANIJA - 18. KOLO

Utorak

Rajo Valjekano - Valensija 0:1 (0:0)

/Kanos 61/

21.30 Atletiko Madrid - Hetafe

21.30 Granada - Sevilja

Sreda

19.00 (1,17) Barselona (9,50) Almerija (15,00)

21.30 (1,42) Atletik Bilbao (4,80) Las Palmas (9,00)

21.30 (2,45) Viljareal (3,35) Selta (2,90)

Četvrtak

19.00 Betis - Đirona

19.00 Kadiz - Sosijedad

21.30 Majorka - Osasuna

21.30 (6.50) Alaves (4,00) Real Madrid (1,60)



tagovi

španija fudbalPrimeraValensijaRajo Valjekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara