Jedna od najboljih navala na svetu ukočena na Madagaskaru, Gana pala u Sudanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.11.20. | 16:54

Iznenađenja u kvalifikacijama za KAF

Neke od najboljih afričkih selekcija ozbiljno stavljaju na kocku plasman na završni turnir kontinentalnog šampionata. Gana je danas neočekivano poražena u Sudanu, dok je Obala Slonovače odigrala samo 1:1 na Madagaskaru. I dok Gana nije tako snažna kao u nekim prethodnim ciklusima, za Obalu Slonovače mnogi s pravom tvrde da ima jednu od najpotentnijih navala na svetu.

Ruku na srce, Patris Bomel danas na Madagaskaru nije mogao da računa na neke od najvećih zvezda ove selekcije, poput Žervinja, Boge, Zahe, Kuamea ili Erika Bajia, međutim i imena poput Sebastijana Alea, Serža Orijea, Nikole Pepea i Franka Kesija trebalo je da garantuju tri boda. Tri boda koja bi dovela Slonove na prag Kupa afričkih nacija.

Izabrane vesti

Ovako, pred Bomelovom četom je sada imperativ pobede na gostovanju Nigeru, a možda će biti potrebna i pobeda protiv Etiopije u poslednjoj rundi kod kuće.

Od 15. minuta vodila je Obala Slonovače golom Kesija sa bele tačke. Domaći sastav lavovski se borio - a kako i ne bi kada i dalje ima šansu za jedno od prva dva mesta i plasman na KAF - i za taj pristup nagrađen je sjajnim pogotkom početkom drugog dela utakmice. Pogodio je sa oko 25 meatra Samjuel Amada.

Gana je u Sudanu imala sve u svojim rukama. Tri boda osigurala bi joj prolaz na završni turnir, međutim dogodio se ozbiljan šok u sudijskoj nadoknadi kada je Mohamed Abdel Rahman zatresao mrežu gostiju - 1:0.



tagovi

kvalifikacije za kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara