FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Jednom će se hrabrost isplatiti: Ofanzivnoj Srbiji bod malo da se nada A diviziji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 21:01

Ovaj tim u doglednoj budućnosti može da postane elitan

Od kada je zaseo na mesto selektora Dragiša Zečević nikada nije kalkulisao. Ultimativno ofanzivna igra i maksimiziranje potencijala navalne linije najjači su aduti fudbalerki Srbije. Nije se takva igra isplatila u Tihiju pre četiri dana kada je Poljska pobedila 2:1, ali to nimalo nije obeshrabrilo 43-godišnjeg stručnjaka da opet napadne istog rivala.

U drugom susretu dve selekcije Srbija je odigrala nerešeno 1:1 i time značajno smanjila šanse za plasman u najviši rang Lige nacija. Ponovo su Orlice plenile hrabrim pristupom i borbenošću do poslednje kapi znoja za državni dres, ali ni ovog puta to nije bilo dovoljno za čitav plan.

Izabrane vesti

Napadačka trojka Damnjanović-Poljak-Filipović bila je potpomognuta Sarom Pavlović na poziciji ofanzivnog veziste. Fudbalerka Famalikaa bila je pravi plejmejker Srbije, a u prvom tom delu igre najčešće nije dolazilo do velikih šansi za vođstvo, budući da su više puta u odsudnom trenutku domaće fudbalerke hvatane u ofsajd zamke Poljakinja.

Kada terenska inicijativa nije krunisana pogotkom, Orlicama se dogodila identična stvar kao i u duelu protiv istog protivnika prethodnog četvrtka. Riskantna igra ostavila je pravu promaju u zadnjoj liniji Srbije, osetile su gošće da je čekanje trenutka pada koncentracije najbolji način za igru protiv Srbije, a takva taktika isplatila se izabranicama Nine Patalon u 43. minutu. Centaršut Eveline Kamčik sačekala je u srcu šesnaesterca Natalija Padila, uvidela istrčavanje sa linije Milice Kostić i lukavim udarcem glavom sa oko osam metara savladala golmana.

Deficit je dodatno rasplamsao Zečevićevu želju za ojačavanjem napada pa je na teren poslao i ubojito krilo Vesnu Milivojević. Ipak, veče je bilo predodređeno za Dinu Blaojević. Iskoristila je poslednično filigranski centaršut Jelene Čanković, nadvisila Malgorzatu Grec i donela izjednačenje 1:1.

Napadala je Srbija u preostalih pola sata po vraćanju rezultata u egal, Poljakinje su ugrožavane mahom po bokovima, ali je sabijen u kazneni prostor rival uspeo da odbrani bod. Pokušavala je u finišu i Milica Mijatović, odlično se kretala bez lopte, ali je "autobus" gosta ostao nepomeren.

Posle četiri kola grupe 3 B divizije Lige nacija Srbija zauzima drugu poziciju s tri boda zaostatka za Poljskom. Početkom decembra Orlice očekuje preostala dva meča protiv Grčke i Ukrajine, a pored dva trijumfa u tim utakmica, Srbiji je potrebno i da Poljska ne osvoji više od dva boda iz susreta protiv istih rivala kako bi osvojila prvo mesto. Kako su Poljakinje bolje u međusubnom skoru odgovarala bi im čak i situacija da završe sa istim brojem bodova kao i Srbija.

Bez obzira na rezultat čini se da je Srbija na pravom putu, putu postepenog napretka i građenju ekipe kadra za plasman na neko veliko takmičenje u dogledno vreme, možda već na EURO 2025.





tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara