Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Jermeni kao u transu: Posle Islanda pala i Rumunija za prvo mesto u grupi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.03.21. | 20:04

Maksimalne tri pobede za ekipu trenera Kaparosa i bez pomoći Mkhitarijana

Da je neko fudbalskoj reprezentaciji i narodu Jermenije uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo rekao da će posle tri kola imati maksimalnih devet bodova proglasili bi ga ludim. Naročito jer su Jermeni bili svesni činjenice da u martu zbog povrede neče moći da računaju na najboljeg strelca u istoriji državnog tima Henrika Mkhitarijana. Ako pobeda protiv Lihtenštajna nije predstavljala iznenađenje, tri boda protiv Islanda bili su veliko iznenađenje, a trijumf nad Rumunijom zbog načina na koji je ostvaren, senzacija - 3:2

Posle ludih 90 i kusur minuta u Jerevanu, ekipa Hoakina Kaparosa moći će bar na sat, dva, a možda i do septembra da uživa u prvoj poziciji u grupi J. Naravno, to zavisi od Nemačke koja večeras kao domaćin ukršta koplja sa Makedonijom.

Izabrane vesti

Vodili su Jermeni u svojoj prestonici, pa dozvolili Rumunima preokret za deset minuta. Ali nisu odustali. Pomogao im je potpuno nepotreban crveni karton Puškaša petnaestak minuta pre kraja. Ostalo je istorija, barem za naciju koja nije navikla da uzastopnim pobedama otvara kvalifikacije za velika takmičenja.

Koliko su loše Rumuni izgledali tokom prvih 45 minuta, lako može da se sažme u potez Vasile Mogosa iz 13. minuta. Reakcija desnog beka gostiju nakon poprečne lopte saigrača je nešto što ne može da se podvede pod racionalno reagovanje i nešto što se retko viđa na fudbalskim borilištima. Povrh svega trenutak ludila Mogosa otvorio je kontru Jermenima koji nisu poveli isključivo zahvaljujući vrhunskoj intervenciji Nice.

I pre duela bilo je jasno da će ekipa Mirola Radojija imati terensku inicijativu, dok će domaćin tražiti priliku iz kontra napada. Upravo je u 53. minutu sevnula kontra, povukao je Spercijan sa centra igrališta nikome nije davao loptu, a njegov udarac sa ivice šesnaesterca uz malo sreće i ne baš idealnu reakciju Nice završio je u mreži.

Blickrig Rumuna viđen je od 62. do 72. minuta - tada je u dva navrata Banku loptama služio Kikaldaua koji je posle debitantskog postigao i drugi gol u 12. nastupu za reprezentaciju. Umesto da potpuno umrtve ritam i osiguraju drugi trijumf u grupi, gosti su rivalu poklonili priliku da se vrati, tačnije Puškaš koji je poprilično neinteligentno ostavio saigrače na cedilu.

A onda uzastopni pokušaji Jermena - Spercijan, Adamjan, Spercijan i serija odbrana Nice. Mirisalo je na gol, a domaćin ga je postigao preko kapitena Harojana, moguće i iz ofsajda. Biće besni Rumuni jer je sudija Treimanis iz Letonije samo par desetina sekundi kasnije poprilično lagano dodelio Jermeniji penal. Specijan je utrčao uza leđa Kretuu, a onda pao uz blagi kontakt, a penal je u gol poprilično hladnokrvno pretvorio Barsegjan.

Ko bi pomislio da će posle tri runde jedna Jermenija, ponovimo, bez pomoći Mkhitarijana izrasti u glavnog pretendenta za drugu poziciju?

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

Sreda

GRUPA J

Jermenija - Rumunija 3:2 (0:0)

/Spercijan 56, Harojan 87, Barsegjan 89 - Kikaldau 62, 72/

20.45: (1,12) Nemačka (9,00) Makedonija (20,0)

20.45: (20,0) Lihtenštajn (7,50) Island (1,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoJermenijareprezentacija JermenijeRumunijareprezentacija Rumunije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara