Fudbaleri Moldea (©Reuters)
Fudbaleri Moldea (©Reuters)

Jervu se možda ne igra sada sa Moldeom, ali on nema druge "rupe" u kalendaru

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 13:35

Zaostala utakmica 11. kola norveškog šampionata igra se u sredu od 19 časova

Susret 11. kola šampionata Norveške između Moldea i Jerva trebalo je da se odigra 26. juna, ali je odložen zbog korona virusa. Veliki broj igrača Jerva se zarazio, imali su samo 11 igrača na raspolaganju, pa je FS Norveške pomerio meč. Prvi slobodan termin se ukazao ove srede, odigraće se utakmica od 19 časova.

Možda bi gostima više odgovaralo da je pomereno za malo više od 10 dana, jer pitanje je koliko je prvotimaca tačno potpuno fit. Međutim, Molde baš i nema puno „rupa“ u kalendaru, jer vrlo brzo će početi da igra na međunarodnoj sceni. Već 21. jula, kada će odmeriti snage sa švedskim Elfsborgom u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

Jerv je prošle subote već odigrao jednu utakmicu. Ugostio je Havesund, koji je tokom većeg dela meča imao inicijativu, ali je nije iskoristio. Stigla je kazna u 90. minutu, kada je nemački napadač Feliks Šroter, kojem je ove godine to bio tek treći nastup, postigao gol za 1:0 i tako doneo svom timu veoma važne bodove.

Zahvaljujući njima Jerv je ostao sa glavom iznad vode. Ukoliko bi danas izbegao poraz pobegao bi iz zone ispadanja, pošto Volerenga, koja zauzima poziciju koja vodi u baraž, ima samo jedan poen više. Jerv je, uprkos poražavajućoj gol-razlici 6:19, svakako u boljoj poziciji od Kristijansunda, koji ima samo jedan osvojen poen.

19.00: (1,20) Molde (7,25) Jerv (12,0)

S druge strane, Molde je posle kiksa u nedelju na gostovanju HamKamu (0:0) u znatno težoj situaciji. Lider Lilestrem mu beži četiri poena, pa danas ne može da ga prestigne ni uz trijumf. Taj remi mu je prekinuo seriju od šest prvenstvenih pobeda, odnosno devet u svim takmičenjima.

Molde i Jerv se nisu sastajali u novijoj istoriji. Nije preterano ni iznenađujuće, s obzirom na to da su gosti tek prošle godine izborili plasman u elitni rang.

NORVEŠKA 1 – ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Sreda

19.00: (1,20) Molde (7,25) Jerv (12,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Norveška 1Molde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara