Jojić sa Fejsom na treningu u Turskoj (© FK Partizan)
Jojić sa Fejsom na treningu u Turskoj (© FK Partizan)

Jojić sve bliži povratku, Petrić potvrdio da ga želi: Teško ćemo naći fudbalera tog profila

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.01.23. | 12:30

„Meni generalno nije potreban nijedan novi igrač, ali ako neko ode, onda mi je potrebno pojačanje da popuni mesto“, kaže trener Partizana

Vrata su odškrinuta, potrebno ih je otvoriti, pa da Miloš Jojić u potpunosti zakorači u Partizan. Zasad niko ne želi da se izjašnjava da li je treći mandat iskusnog veziste moguć, međutim, sve navodi na zaključak da bi popularni Zeka trebalo da bude možda i prvo pojačanje crno-belih tokom zime.

Interesantno, mogao je i na leto, jer je bio u planu trenera Gordana Petrića. I sad je...

Izabrane vesti

Izrazio sam želju čim sam došao u Partizan da Jojić potpiše ugovor, jer je u tom periodu održavao formu sa Teleoptikom. U tom momentu nije bio spreman da se vrati, ne znam hoće li u narednom periodu, ali strpljen-spasen, videćemo... Izrazio je želju da trenira sa nama, teško je reći da li se to njemu dopada ili ne, no, samim gestom, dolaskom na pripreme, možda postoji neka šansa da potpiše. Miloš je kvalitetan igrač i teško možemo da nađemo fudbalera tog profila i da ga angažujemo, a da je pritom slobodan na tržištu“, pojasnio je Petrić po dolasku u antalijsku regiju Belek na centralnu fazu priprema.

Jojić je od letos bez kluba, ali njegova radna etika, ponašanje i mogućnost da igrom i(li) prekidima utiče na raznovrsnost Partizana čine ga poželjnim.

To je igrač koji ima kvalitet, igrao je u velikim klubovima i ne bi mu bio problem da ga uvrstite u bilo koju ekipu. Vidim da odlično radi, da se smeje, dosta igrača i poznaje iz postojećeg tima i to svakako ne bi bio problem“.

Miloš Jojić figurira kao opcija, i dalje se pominje Gojko Cimirot, aktuelan je i Dolev Haziza, ali stav ljudi iz Humske je identičan kao maltene u svakom prelaznom roku: da bi neko došao najpre neko mora da ode.

Meni generalno nije potreban nijedan novi igrač, ali ako neko ode, onda mi je potrebno pojačanje da popuni mesto. Takođe, ako se pojavi igrač na tržištu koji je ekstrakvaliteta i koji je bolji od momaka koje trenutno imamo, onda sam za to da se takav angažuje. Takav fudbaler se ne dovodi za period od tri ili četiri meseca, već tri ili četiri godine. Spreman sam u tom slučaju da dupliran, pa i tripliran poziciju“.

Susret Petrića i Nikole Terzića koji je ove zime napustio klub (© FK Partizan)Susret Petrića i Nikole Terzića koji je ove zime napustio klub (© FK Partizan)

Prva meta Partizana je Haziza, krilni fudbaler Makabija iz Haife za koga su crno-beli spremni da plate 1.000.000 evra, dok Izraelci traže 2.500.000.

Na igrače koji su u ponudi ja sam taj koji daje poslednju reč. Hazizu je preporučio Natho, ali sam ga već znao iz mečeva Lige šampiona i utakmica protiv Crvene zvezde minulog leta. Samim tim što je reprezentazivac svedoči o kvalitetu, no, ponovo sam ga analizirao i ne možete nikada da tvrdite da će se uklopiti u neki sti. Kao i u slučaju Jojića, kvalitetan igrač uvek može da se prilagodi. Upitao sam Natha za njegov karakter i dobio pozitivnu informaciju, rekao je sve najbolje, pa sam dalje prosledio klubu. Pregovori, ponude to mene ne zanima iz ove pozicije, samo me zanima igrač. Što se dvojice ostalih igrača, da li će doći, to su samo priče, ne znam da li možemo da ih dovedemo. Bitno je da se napravi prostor u timu za sve nove momke, kao što je bitno i da odabir bude kvalitetan“.

Štagod da bude do kraja prelaznog roka, izvesno će stručni štab redukovati spisak od postojeća 32 imena i verovatno neke od talenata priključenje iz Teleoptika ili omladinaca vratiti u sredinu gde bi imali više prostora za napredak.

„Kad se budemo vratili za Beograd neki od mlađih igrača će se vratiti u svoje selekcije. Sa nama su dva igrača iz Teleoptika, tu su igrači iz škole, momci koji mogu da igraju i za omladince i sastav će se potom svesti na 23 igrača. Važno mi je da se u narednih 16 dana ponašaju na pravi način, iako će sigurno doći do male nervoze, ali fudbal je takav posao u kome oni na najbolji mogući način moraju da izbalansiraju, a i mi iz stručnog štaba sa njima, jer su usmereni jedni na druge, duge su pripreme, tu su i mečevi. Na kraju ćemo podvući crtu i sve će se svesti na 23 ili 24 igrača koji počinju prvenstvo“, dodao je Gordan Petrić u prvom obraćanju javnosti iz Turske.


tagovi

Gordan PetrićMiloš JojićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara