© Star sport
© Star sport

Jojić za titulu: Vratiću se da opet dam gol Zvezdi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.05.20. | 09:42

Sedam godina od Zekine majstorije u 144. večitom derbiju

Sve je trebalo da bude rešeno ranije. Dvocifrenu prednost gradio je Partizan tokom prvenstva, da bi u uvodim prolećnim kolima počeo da je kruni, posledično tome dozvoli Crvenoj zvezdi da se primakne na samo dva koraka i tri runde pre kraja unese neizvenost u šampionsku trku.

A onda je osvanuo 18. maj, direktan duel za titulu i projektil Miloša Jojića u završnici 144. večitog derbija za delirijm na južnoj strani stadiona u Humskoj i ostanak pehara na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Nastavak vladavine, pečat na šestu uzastopno krunu u Superligi Srbije.

Izabrane vesti

„Nema tu polemike: najdraži gol u karijeri. Najlepši? Stvar ukusa. Bilo ih je još, u Teleoptiku, Partizanu, Dortmundu, Kelnu. Drago mi je što se gola svake godine svi sete. Mene podsete da rado pričam o tome. U tom momentu, kad sam ga dao, nije mi bio toliko „vau“, nisam imao osećaj njegove težine, sad, kako godine prolaze, vidim koliko znači navijačima, Partizanu, meni...“, priča Miloš Zeka Jojić Sportskom žurnalu tačno sedam godina pošto je zatresao mrežu Bobana Bajkovića i autorizovao slavlje ekipe Vuka Rašovića (1:0).

Taj pogodak obeležio je karijeru sadašnjeg člana Istanbul Bašakšehira na pozajmici u austrijskom Volfzbergeru. Između ostalog, učinio da ga Grobari pamte i dosta leta kasnije, nedavno uvrste i idealni tim Partizana u poslednjih deset godina, u anketi MOZZART Sporta. Malo, malo, pa se čuje navijački glas kako bi i sadašnjem timu crno-belih dobro došao tehničar kakav je Jojić.

Drago mi je što bi navijači voleli da me ponovo vide u crno-belom dresu. Dobijam mnogo poruka takve sadržine, teško mi je da pričam o tome, voleo bih, svakako, ali... Nikako prekasno, uz sud: došao sam da završim karijeru. Neću da dođem da me ljudi slave zato što sam pre deset godina postigao gol Crvenoj zvezdi, već da bih ga opet dao“.

To su već dugoročni planovi. Kratkoročni se tiču skorog povratka na teren, pošto su Austrijanci najavili početak plej-ofa za 2. jun. Posle dobrog početka pre pandemije, imaće Miloš još deset utakmica da skrene pažnju na sebe.

Cilj mi je Bundesliga, ponovo. Imam još godinu ugovor sa Bašakšehirom“, dodao je Jojić.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Miloš JojićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara