Dejan Joksimović (©Starsport)
Dejan Joksimović (©Starsport)

Joksimović: Da pokažemo da nismo zaboravili da igramo fudbal

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.08.23. | 19:03

Trener Kragujevčana očekuje reakciju ekipe posle poraza u Novom Pazaru

"Prvi mačići se u vodu bacaju"... Ovom krilaticom teše se u taboru Radničkog 1923 nakon poraza u Novom Pazaru, a uoči prvenstvene premijere pred svojim navijačima protiv, Čukaričkog na "Čika Dači" (nedelja, 17.00, Arena Sport 1).

Bled utisak ostavili su Crveni na gostovanju kraj Jošanice. Četa trenera Dejana Joksimovića je nakon dobrih rezultata u pripremnom periodu u potpunosti podbacila na prvenstvenoj premijeri, olako je dopustila Pazarcima da nametnu svoj stil igre i dođu do zasluženog trijumfa (2:0).

Izabrane vesti

"Mislim da je ovo bilo jedno od naših najslabijih izdanja od kada sam trener Radničkog. Uz dužno poštovanje ekipi Novog Pazara, smatram da smo izgubili od ekipe koja je po kvalitetu možda i slabija od većine rivala sa kojima smo imali priliku da odmerimo snage tokom pripremnog perioda. Moguće da je važnost utakmice stvorila neku vrstu nervoze i psihološkog opterećenja kod igrača, što ih je sputalo da se prikažu u pravom svetlu“, konstatovao je Joksimović u osvrtu na poraz u Novom Pazaru.

Strateg Radničkog 1923 otkriva da je tokom ove sedmice obavio niz razgovora sa igračima, što pojedinačnih, što grupnih, i da im je tom prilikom naglasio da od njih očekuje određeni vid rekacije nakon lošeg izdanja i poraza na "Džaizkoin areni".

"Jednostavno moramo što pre da zbijemo redove i napravimo neku vrstu reakcije nakon poraza u Novom Pazaru. Sigurno da igrači za ovih petnaestak dana, koliko je na primer prošlo od utakmice sa Borcem iz Banjaluke u kojoj smo izgledali odlično, nisu zaboravili da igraju fudbal. Na nama iz stručnog štaba je da učinimo sve što je u našoj moći da ekipi podignemo moral i vratimo je na pravi put".

Teško da je Čukarički ekipa protiv koje Šumadinci mogu da "vade fleke", posebno jer su popularni Brđani osvajanjem sva tri boda na premijeri protiv niškog Radničkog (2:0) pokazali da će i u novoj sezoni pretendovati na sam vrh tabele.   

"Što se tiče ekipe Čukaričkog, izlišno je pričati o njihovim kvalitetima. To je jedan ozbiljno organizovan klub koji se već godinama unazad nalazi u samom vrhu srpskog fudbala. Nisu mnogo menjali tim u odnosu na prethodnu sezonu, a ono što ih krasi, što su uostalom pokazali i u premijernoj utakmici protiv Radničkog iz Niša, to je da su u stanju da pobeđuju i onda kada ne igraju baš najsjajnije. Svakako da nas očekuje jedna teška i zahtevna utakmica, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa predstojećim izazovom".

Određeno uporište za optimizam Kragujevčani mogu pronaći u činjenici da su u sva tri međusobna duela sa Brđanima u prethodnoj sezoni ostavili prilično dobar utisak, iako su samo jednom uspeli da izbegnu poraz, i to upravo na „Čika Dači“ (1:1), dok su oba susreta na Banovom brdu pripala Čukaričkom (3:2, 2:1).

"Mislim da smo u sve tri utakmice bili ravnopravan rival ekipi Čukaričkog, bez obzira na rezultate koji su, da smo imali malo više sreće i koncentracije, mogli biti i daleko povoljniji za nas. Iskreno se nadam da ćemo i na predstojećoj utakmici biti konkurentni ekipi Čukaričkog i da će nam ovoga puta Fortuna biti malo naklonjenija za razliku od poslednje dve utakmice na Banovom brdu".

Joksimović otkriva i da je zdravstveni bilten ekipe za nijansu povoljniji u odnosu na period od pre sedam dana, ali da su nenadani problemi koji su zadesili Šumadince neposredno pred početak utakmice u Novom Pazaru pokazali da situacija sa igračkim kadrom može da se promeni u sekundi. 

"Mi smo u Novom Pazaru imali taj peh sa Mitrovićem koji je neposredno pred polazak iz karantina na utakmicu osetio određene zdravstvene poteškoće. I pored toga on je uspeo da odigra celo prvo poluvreme. Pritom su Krajišnik i Čolović imali lakših problema sa povredama, dok Jovanović i Ristić nisu ni putovali sa ekipom. Sada je zdravstveni bilans daleko povoljniji, pa su sa izuzetkom pomenutog Ristića svi ostali igrači u opticaju za utakmicu protiv Čukaričkog. Međutim, poučeni prethodnim iskustvom sa gostovanja u Novom Pazaru, jasno nam je da ćemo pravu sliku o raspoloživom igračkom kadru imati na sam dan utakmice", izričit je šef struke Radničkog 1923.

Za kraj kratak osvrt na tradiciju, koja nikako ne ide u prilog Kragujevčanima. Naime, Radnički je od čuvene baraž utakmice za ulazak u Prvu ligu Jugoslavije 1998. godine, kada je na dupke punom stadionu "Čika Dača" savladao Čukarički posle boljeg izvođenja jedanaesteraca sa 5:4, samo još dva puta izlazio kao pobednik iz međusobnih okršaja sa Brđanima - jednom kod kuće, u sezoni 2000/01, kada je bilo 3:1 za Kragujevčane, a drugi put na Banovom brdu, u sezoni 2013/14, u utakmici u kojoj su Crveni slavili sa minimalnih 1:0.


tagovi

Radnički KragujevacDejan JoksimovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara