Rajković je Haland među golmanima

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.20. | 13:40

Italijanska Gazeta delo sport o sjajnom srpskom čuvaru mreže

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ime Predraga Rajkovića kruži Evropom. Srpski čuvar mreže je izašao iz okvira “Heksagona”, kako se apostrofira Francuska zbog njenog geografskog izgleda. O Rajkoviću se priča u Engleskoj, Nemačkoj, Španiji i Italiji. Poslednja u nizu je Gazeta delo sport. Najčitaniji i najuticajniji sportski dnevnik je posvetio čitavu stranu našem čuvaru mreže stavljajući ga u ravan sa Halandom, odnosno da je Predrag u svetu golmana ono što je Haland među napadačima.

Izabrane vesti

"Rajković, Henderson i Sorija. Prostor za nove heroje na vratima", naslov je teksta u kome se ističe da u Ervopi ne dominiraju više Alison i Kurtoa među čuvarima mreže i da su stasali novi klinci. 

"Rajković, ko to beše?", počinje tako tekst Gazeta i u nastavku dodaje da je reč o novom golmanu na evropskoj sceni.
"Malo je poznat, ali je zato mnogo efikasan. On, Sorija i drugi su odgovor iz druge perspektive Halandu, Serlotu, Morelosu, Boaduu… Rajković, Sorija i Menja su druga strana medalje: to su gotovo nesavladivi golmani, sa najvećim procentom odbranjenih udaraca u pet najjačih liga Evrope, a ne igraju u Liverpulu, Barseloni, Juveu ili Bajernu. Oni su heroji bele linije", piše Gazeta.

Za Rajkovića se zatim kaže da je najzaslužniji za najbolju sezonu Remsa u poslednjih 40 godina. Osim što prolazi kroz biografiju Rajkovića, koju naši čitaoci odlično poznaju, od Jagodine preko titula prvaka Evrope i sveta do Crvene zvezde. Gazeta ističe da je u Izraelu na golu Makabija na svakoj drugoj utakmici napuštao teren bez primljenog gola. Italijanski dnevnik posebno ističe statistike koje govore bolje i verodostojnije od bilo čega: Rajković je treći golman u Evropi po najmanjem broju primljenih golova, odbranio je najviše penala i najviše utakmica je završio bez primljenog gola (tu su i Menja, Kurtoa i Sorija), drugi je po procentu uspešnih odbrana.

Gazeta oblavljuje i intervju sa golmanom Alferdom Gomisom kome se izuzetno sviđa Rajkovićeva hladnokrvnost:
"Osim hladnokrvnosti, Rajkovićev veliki kvalitite je urođeni osećaj da se dobro pozicionira. Takođe, što je veoma važno, daje sigurnost i mir čitavoj odbrambenoj liniji. Da bi se odbranio penal potrebna je pre svega sreća, ali se vidi da Rajković pročava penaldžije protivničkih timova i da odlično izdržava presiju i tenziju kod izvođenja najstrože kazne", rekao je golman Dižona.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara