Dejan Joksimović (©MN Press)
Dejan Joksimović (©MN Press)

Joksimović podneo ostavku posle četiri poraza, Radnički odbio: Lojalnost nas razlikuje od drugih

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 13:00

Nije uvek rešenje samo rotirati trenera

Navikli smo od srpskih klubova da na prvi znak nedaća posežu za smenama trenera, ali u Kragujevcu su ovog puta rešili da stanu na stranu struke. Trener Dejan Joksimović podneo je ostavku na tu funkciju posle crne serije od četiri poraza, ali ju je uprava Radničkog 1923 jednoglasno odbila i pružila šefu stručnog štaba punu podršku.

Gest vredan hvale, iako je Radnički posle četiri kola jedini bez boda u Mozzart Bet Superligi, mada nije imao ni lak raspored: gostovanja u Novom Pazaru, Bačkoj Topoli i Nišu, te okršaj sa Čukaričkim na “Čika Dači”.

Izabrane vesti

Ni nastavak sezone neće biti lak, jer pred reprezentativnu pauzu Kragujevčane čeka gostovanje kod Vojvodine, pa tek onda nešto milostiviji kalendar i sudari sa Javorom, IMT-om, Radnikom, Železničarom…

Pa ipak, u Kragujevcu nisu zaboravili da ih je baš 48-godišnji stručnjak prošle sezone doveo do plej-ofa Mozzart Bet Superlige, te su Joksimovićevu ostavku odmah odbili.

Poštujući moralni čin našeg trenera, ali imajući isto tako u vidu njegov doprinos, staž i pripadnost klubu, kao i činjenicu da je to trener koji je svojim kvalitetom i lojalnošću prošle sezone napravio drugi najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u plej-of Mozzart Bet Superlige Srbije, njegova ostavka je bez puno razmišljanja i jednoglasno odbijena, uz punu podršku i veru u šefa stručnog štaba i njegove saradnike”.

Dodaju u Radničkom…

Fudbalski klub Radnički 1923 uvek se trudio da se sa aspekta sporta, poverenja i lojalnosti razlikuje od drugih, pa ćemo naše probleme kao i do sada rešavati sa više rada, odricanja i posvećenosti svih klupskih struktura, a ne bilo kakvim promenama i odlascima. Uvereni smo da ćemo iz ove krize svi zajedno izaći još jači i kompaktniji na čelu sa Joksimovićem i njegovim stručnim štabom. Zato nam je u ovom trenutku, više nego ikada, neophodno jedinstvo svih onih kojima je Radnički na srcu, stopljeno u onaj prepoznatljiv huk tribine kao pokretačkoj snazi na putu do novih uspeha kojima svi težimo”.


tagovi

Dejan JoksimovićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara